Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Instagram se îndreaptă spre un nou mod ‘Clear’ pentru bobine

Instagram se îndreaptă spre un nou mod ‘Clear’ pentru bobine

By aurora

Instagram, una dintre cele mai populare platforme de socializare din lume, se pare că testează o nouă funcție numită “Clear Mode” pentru Reels. Acest mod le-ar permite utilizatorilor să ascundă butoanele de descriere și de interfață pe videoclipurile Reels, oferind o experiență de vizualizare mai curată.

Potrivit unei capturi de ecran partajate de cercetătorul de aplicații Alessandro Paluzzi, activarea “Clear Mode” ar necesita pur și simplu o apăsare lungă pe un Reel. Odată activat, toate elementele de interfață cu utilizatorul și descrierile ar fi ascunse de la vedere, permițând o mai bună concentrare pe conținutul principal al videoclipului.

Această funcție a fost sugerată de un utilizator Reddit în urmă cu mai bine de un an, care a remarcat modul în care Instagram ar putea oferi cu ușurință o modalitate de a elimina interfața cu utilizatorul, limitând astfel dezordinea de pe ecran. Mai mult, utilizatorul a sugerat adăugarea unei pictograme de difuzor ca alternativă pentru a dezactiva videoclipul.

În prezent, TikTok oferă deja o funcție similară numită “Clear Display”, care este activată printr-o apăsare lungă pe un videoclip. Cu toate acestea, această funcționalitate poate fi utilizată doar pentru un singur videoclip la un moment dat și se resetează imediat ce se trece la următorul videoclip. Această alegere de design făcută de TikTok are ca scop acordarea de credit și promovarea creatorilor și oferirea mai multor modalități de interacțiune a utilizatorilor cu conținutul.

Deoarece funcția “Clear Display” este deja prezentă pe TikTok, pare logic ca Instagram să decidă să adauge o funcție similară pentru Reels. Nu este încă clar când va fi disponibilă această funcție pentru toți utilizatorii Instagram, dar ne așteptăm ca ea să sosească în curând.

Avantajele modului “Clear” pentru Reels

Modul “Clear” pentru Instagram Reels oferă mai multe beneficii atât pentru utilizatori, cât și pentru creatorii de conținut. Iată câteva dintre principalele beneficii pe care le-ar putea oferi această funcție:

1. O experiență de vizualizare mai curată

Prin eliminarea elementelor de interfață și a descrierilor din Reels, modul “Clear” oferă o experiență de vizualizare mai imersivă și mai curată. Utilizatorii se pot concentra exclusiv pe conținutul videoclipului, fără distrageri.

2. Reducerea dezordinii de pe ecran

Adesea, elementele interfeței de utilizator Instagram pot acoperi o parte semnificativă a ecranului atunci când se vizualizează Reels. Modul “Clear” rezolvă această problemă, ascunzând toate elementele inutile și oferind o experiență de vizualizare mai plăcută.

3. Mai multă concentrare pe conținut

Prin ascunderea descrierilor și a elementelor de interfață cu utilizatorul, modul ‘Clear’ permite utilizatorilor să se concentreze mai bine pe conținutul principal al videoclipului. Acest lucru este benefic în special pentru creatorii de conținut, deoarece videoclipurile lor vor fi afișate fără distrageri, crescând astfel șansele de implicare și interacțiune a utilizatorilor.

4. Paritate cu TikTok

TikTok, unul dintre principalii concurenți ai Instagram în sectorul videoclipurilor scurte, oferă deja funcția “Clear Display” pentru videoclipurile sale. Adăugarea unei funcții similare pentru Reels ar permite Instagram să rămână competitivă și să ofere o experiență de vizionare comparabilă cu cea oferită de TikTok.

Sursa articolului aici.