Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

‘Wonka’: Tot ce știm până acum despre viitorul film al ciocolatierului

‘Wonka’: Tot ce știm până acum despre viitorul film al ciocolatierului

By paolo

Charlie și fabrica de ciocolată“, un roman iubit pentru copii scris de Roald Dahl în 1964, ne-a prezentat lumea captivantă a lui Willy Wonka. Povestea urmărește aventurile lui Charlie Bucket și ale bunicului său în vizita lor la extraordinara fabrică de ciocolată a lui Wonka.

Enormul succes al romanului a dus la crearea mai multor adaptări cinematografice. Primul film, “Willy Wonka și fabrica de ciocolată“, l-a avut în rolul iconic pe remarcabilul Gene Wilder, în timp ce al doilea film, “Charlie și fabrica de ciocolată”, a prezentat pe minunatul Johnny Depp.

Astăzi, așteptăm cu nerăbdare anunțul unui al treilea film live-action bazat pe romanul atemporal al lui Roald Dahl. Intitulat “Wonka”, acest viitor film prequel de la Warner Bros. Pictures promite să exploreze originile legendare ale ciocolatierului înainte ca acesta să devină figura enigmatică pe care am învățat să o adorăm.

Care este data de lansare a lui Wonka?

Inițial programat pentru 17 martie 2023, filmul extrem de anticipat a fost amânat din cauza provocărilor generate de pandemia COVID-19, afectând atât producția, cât și revenirea publicului în cinematografe. Noua dată de lansare pentru Wonka este stabilită acum pentru 15 decembrie 2023.

Există un trailer pentru film?

Momentan, nu există un trailer oficial disponibil pentru film. Cu toate acestea, imagini exclusive au fost prezentate la CinemaCon 2023. Participanții norocoși la panelul Warner Bros. Discovery au avut parte de o privire asupra a ceea ce pregătește filmul.

Wonka va servi ca o poveste de origine, dezvăluind povestea modului în care Willy a întâlnit Oompa Loompas și și-a dezvoltat meșteșugul pentru a deveni cel mai mare ciocolatier din lume. Într-o scenă intrigantă, Wonka declară cu încredere unui Hugh Grant surprins, care interpretează un Oompa Loompa.

Va fi disponibil Wonka pentru streaming?

În 2020, Warner Bros. a făcut mișcarea îndrăzneață de a lansa întreaga lor listă de filme simultan în cinematografe și pe HBO Max. Cu toate acestea, în 2021, studioul a trecut la o fereastră de lansare de 45 de zile, în care filmele au avut lansări exclusiv în cinematografe timp de o lună și jumătate înainte de a fi disponibile pentru streaming.

Începând cu 2022, studioul revine treptat la modelul tradițional de lansare, cu majoritatea filmelor având cel puțin trei luni până ajung pe HBO Max. Prin urmare, putem presupune în siguranță că Wonka nu va fi disponibil pentru streaming până în primăvara anului 2024.

Care este premiza filmului?

Deși detalii specifice despre povestea din Wonka sunt păstrate cu strictețe, filmul va servi ca un prequel, dezvăluind originile lui Willy Wonka și călătoria sa către a deveni un ciocolatier renumit în întreaga lume. Din păcate, fără un teaser trailer, informațiile disponibile sunt limitate în acest moment.

Cine îl interpretează pe Willy Wonka?

Rolul mult dorit al lui Willy Wonka va fi interpretat de talentatul Timothée Chalamet. Chalamet a avut un an remarcabil în 2021, jucând în filme remarcabile. Inițial, Warner Bros. a luat în considerare și pe Tom Holland pentru rolul lui Wonka, dar în cele din urmă au decis asupra lui Chalamet.

Cine sunt membrii echipei de actori de sprijin?

Alături de Timothée Chalamet în Wonka se află Keegan-Michael Key, Tom Davis, Simon Farnaby, Kobna Holdbrook-Smith, Mathew Baynton, Jim Carter, Sally Hawkins, Olivia Colman, Rowan Atkinson și Rich Fulcher. Deși nu s-au dezvăluit detalii specifice despre personajele lor, acest ansamblu impresionant de actori talentați este suficient pentru a stârni entuziasm printre fani.

Cine sunt creatorii din spatele proiectului?

Filmul este regizat de Paul King, cunoscut pentru munca sa la filmele “Paddington”. Producătorii filmului “Wonka” sunt David Heyman, renumit pentru implicarea sa în franciza “Harry Potter“, și Luke Kelly. Michael Siegel, care a lucrat la adaptarea anterioară “Charlie și fabrica de ciocolată“, și Alexandra Derbyshire sunt, de asemenea, implicați.

Este acest film conectat la versiunile anterioare ale lui Willy Wonka?

Nu, “Wonka” este un reboot care există independent de interpretările lui Gene Wilder și Johnny Depp ale personajului. Cu toate că interpretarea lui Timothée Chalamet poate fi inspirată de acele filme anterioare, filmul va prezenta un univers distinct.

Este Wonka un film muzical?

Într-adevăr! S-a confirmat că “Wonka” va fi un film muzical. Într-un interviu acordat revistei TIME, Timothée Chalamet a discutat despre experiența sa de înregistrare a melodiilor la Abbey Road. De asemenea, un videoclip de pe platoul de filmare a oferit o privire asupra abilităților sale de cântat. Actorul a dezvăluit că filmul include un impresionant total de șapte numere muzicale.

Istoria lui Willy Wonka

Willy Wonka este un geniu ciudat și imaginativ. Inițial prezentat în romanul lui Roald Dahl “Charlie și fabrica de ciocolată” și în continuarea sa, “Charlie și marele ascensor de sticlă“, personajul a captivat cititorii cu fabrica sa de ciocolată fermecătoare. Natura sa enigmatică și gândirea neconvențională au devenit sinonime cu brandul său. În cadrul poveștii, Wonka caută un moștenitor demn să preia extraordinara sa imperiu al ciocolatei.

În adaptările cinematografice, personajul a fost adus la viață pentru prima dată de Gene Wilder în filmul din 1971, “Willy Wonka și fabrica de ciocolată“. Johnny Depp l-a interpretat ulterior în versiunea din 2005, “Charlie și fabrica de ciocolată”.

Cu toate că multe aspecte ale personajului Wonka sunt cunoscute, trecutul său rămâne în mare parte învăluit în mister. Aici tocmai se dorește să ofere răspunsuri filmul “Wonka” din 2023, explorând cum Willy Wonka a început călătoria sa, cum a întâlnit Oompa Loompas și cum și-a dezvoltat pasiunea neclintită pentru fabricarea bomboanelor.