Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Explorați “Talk for me” Windows 11 24H2: revoluția vocală

Explorați “Talk for me” Windows 11 24H2: revoluția vocală

By aurora

Windows 11 24H2 este pe cale să primească o nouă funcție secretă numită“Vorbește pentru mine“. Această funcție, dezvoltată de Microsoft, permite utilizatorilor să audă introducerea de text într-un mod natural și realist. Spre deosebire de vocile robotizate folosite de majoritatea asistenților vocali, ‘Speak for me’ oferă o voce mai umană, care poate fi, de asemenea, personalizată pentru a semăna cu propria voce.

Ce este “Vorbește cu mine” și cum funcționează?

În acest moment, ‘Vorbeștepentrumine’ nu este direct accesibil în Windows 11 Build 26063, dar poate fi activat prin efectuarea unor modificări în sistemul de operare. Practic, această funcție vă permite să creați o voce sintetică care citește textul într-un mod similar cu vocea utilizatorului sau cu un tip de voce preferat.

Pentru a utiliza “Vorbește pentru mine”, urmați acești pași:

  1. Căutați “Speak for me” în meniul Start și selectați opțiunea “Select a natural voice” (Selectați o voce naturală). De asemenea, puteți alege opțiunea “Vocea mea personală” pentru a crea un avatar vocal personalizat.
  2. Selectați o limbă din listă și alegeți un tip de voce. De exemplu, dacă ați ales limba engleză (India), este posibil să aveți mai multe opțiuni, cum ar fi “Microsoft Neerja”, pentru a selecta o voce cu sunet natural pentru regiunea respectivă.
  3. Personalizați caracteristica numind vocea și ascultând o previzualizare a sunetului. Dacă sunteți mulțumit de calitate, faceți clic pe “Download and Install” (Descărcare și instalare).
  4. În ecranul următor, puteți personaliza parametrii vocii, cum ar fi viteza, tonul și volumul, pentru a se potrivi stilului dvs. de vorbire.

După ce ați finalizat acești pași, puteți tasta textul dorit și faceți clic pe butonul “Speak” (Vorbește) pentru a vi-l citi cu voce tare. Imediat ce este activată, funcția produce o voce surprinzător de naturală.

De asemenea, puteți utiliza combinația de taste Windows + Ctrl + T pentru a lansa rapid “Vorbește pentru mine”.

Alte funcții interesante ale Windows 11 24H2

‘Vorbește pentru mine’ nu este singura funcție nouă și interesantă care va fi introdusă în Windows 11 24H2. Această actualizare va include, de asemenea, alte câteva funcții utile, cum ar fi:

Meniu contextual îmbunătățit pentru File Explorer

Noul meniu contextual pentru File Explorer va include o etichetă pentru acțiuni comune, cum ar fi Copy, Paste, etc. Acest lucru va simplifica navigarea și utilizarea Explorer de fișiere, făcând mai intuitivă efectuarea operațiilor comune.

Îmbunătățiri ale accesibilității

Windows 11 24H2 va include, de asemenea, mai multe îmbunătățiri în materie de accesibilitate. Vor fi introduse caracteristici precum claritatea vorbirii, testul microfonului, indicatorul de indicare a indicatorului și suportul pentru aparate auditive. Aceste funcții vor face ca utilizarea sistemului de operare să fie mai ușoară și mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități.

Integrarea Copilotului în Notepad

Copilot, inteligența artificială dezvoltată de Microsoft, va fi, de asemenea, integrată în Notepad. Această funcție va permite rezumarea automată a textului evidențiat cu ajutorul Copilot. Aceasta va fi foarte utilă pentru simplificarea analizei și înțelegerii textelor lungi.

Alte îmbunătățiri și excluderi

Windows 11 24H2 va include și alte îmbunătățiri, cum ar fi noi widgeturi pentru ecranul de start, insigne de notificare pentru pictogramele aplicațiilor și o mai bună detectare a dispozitivelor Bluetooth. În plus, unele aplicații nefolosite, cum ar fi Cortana, Mail, Calendar, Maps, People și Movies and TV, vor fi excluse din actualizare, eliberând spațiu și îmbunătățind performanța generală a sistemului de operare.