Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Guvernul britanic se bazează pe inteligența artificială pentru a eficientiza administrația publică

Guvernul britanic se bazează pe inteligența artificială pentru a eficientiza administrația publică

By aurora

Guvernul britanic ia în considerare utilizareainteligenței artificiale pentru a reduce numărul de locuri de muncă în administrația publică. Această inițiativă a stârnit îngrijorări cu privire la calitatea informațiilor produse de sistemele de inteligență artificială și la posibila pierdere de locuri de muncă pentru oameni.

Utilizarea inteligenței artificiale în administrația publică

După cum relatează Financial Times, guvernul britanic promovează în mod activ utilizareainteligenței artificiale pentru a face munca încredințată în mod normal funcționarilor publici. A fost dezvoltat un instrument numit“cutia roșie” pentru a absorbi și a rezuma informații din surse autorizate, cum ar fi dosarele parlamentare. În plus, se testează un alt instrument care ar trebui să funcționeze într-un mod similar, dar cu răspunsuri individuale la consultările publice. Cu toate acestea, este important de subliniat faptul că proiectele generate de AI ar fi întotdeauna verificate de un om și ar include sursele citate.

Rolul IA în reducerea numărului de locuri de muncă

Principalul obiectiv al guvernului britanic în ceea ce privește utilizareaIA în administrația publică este reducerea numărului de locuri de muncă. Potrivit viceprim-ministrului Oliver Dowden, aceasta este singura modalitate de a reduce în mod durabil numărul de funcționari publici. Dowden susține că dimensiunea administrației publice a crescut din cauza pandemiei și a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, astfel că este necesar să se adopte tehnologia pentru a reduce personalul.

Cu toate acestea, Dowden a precizat că AI nu va fi folosită pentru domenii“noi, controversate sau foarte sensibile din punct de vedere politic“. Această restricție a fost introdusă pentru a evita posibile erori sau discriminări din partea sistemelor de IA.

Îngrijorări legate de IA în administrația publică

UtilizareaIA în administrația publică ridică unele îngrijorări. Principala preocupare se referă la calitatea informațiilor produse de sistemele de IA. Unii se tem că aceste informații ar putea fi de neînțeles sau incorecte, ceea ce ar putea conduce la decizii greșite. Prin urmare, este esențial să se asigure că sistemele de IA sunt fiabile și că informațiile produse sunt exacte și inteligibile.

O altă preocupare este posibila pierdere de locuri de muncă pentru oameni. Dacă AI poate îndeplini sarcini care erau rezervate anterior funcționarilor publici, ar putea exista o reducere a numărului de personal necesar. Acest lucru ar putea duce la disponibilizări și la probleme economice pentru cei care își pierd locurile de muncă.