Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Meta pregătește lansarea lui Orion, primele ochelari “true AR”

Meta pregătește lansarea lui Orion, primele ochelari “true AR”

By aurora

Meta, compania condusă de Mark Zuckerberg, lucrează la dezvoltarea primilor ochelari high-tech pentru realitatea augmentată, cunoscuți sub numele de cod Orion.

Planuri pentru viitor

Conform surselor interne citate de Business Insider, Meta se pregătește să dezvăluie acești noi ochelari AR în cadrul conferinței dedicate dezvoltatorilor din acest an. Dispozitivele, cunoscute sub numele de cod Orion, sunt considerate de către companie ca fiind primii ochelari “true AR” și ar putea fi prezentate în timpul conferinței Connect din toamna acestui an, cu o demonstrație tehnică pe scenă.

Acces limitat

Una dintre surse a declarat că noile dispozitive wearable Meta nu vor fi disponibile publicului larg după prezentare. În schimb, un grup select de angajați a avut deja ocazia de a testa un prototip avansat al dispozitivului. Orion este un produs complet separat de celebrul model de ochelari Smart Glasses dezvoltat în colaborare cu Ray-Ban și de către faimoșii căști Quest. Proiectul a fost condus de Reality Labs, divizia Meta responsabilă cu programele legate de realitatea virtuală, metavers și inteligența artificială.

Imagini publicate pe Threads

La începutul lunii, Andrew Bosworth, responsabil cu tehnologia Reality Labs, a postat pe platforma Threads o fotografie cu o serie de ochelari AR Meta direct de pe biroul lui Zuckerberg. Sursele noastre susțin că printre aceste imagini se află și prototipul Orion. Până în prezent, reprezentanții Meta nu au comentat aceste informații.

Parteneriat cu LG

Recent, Meta și LG au anunțat o colaborare în domeniul dezvoltării de dispozitive dedicate realității virtuale și augmentate. Conform informațiilor furnizate de Verge, Meta intenționează să lanseze o nouă versiune a ochelarilor AR în 2027, ca parte a unei planificări pe termen lung.

Încă câțiva ani de așteptare

În decembrie, Bosworth a declarat că ochelarii AR “true” ar putea fi disponibili începând cu acest an, fără a oferi însă detalii specifice cu privire la data exactă. Cu toate acestea, se pare că va mai dura câțiva ani până când vom putea purta ochelari AR cu adevărat funcționali.

Concluzie

Meta este pe cale să dezvăluie Orion, primii ochelari “true AR”. Acești dispozitive revoluționare ar putea aduce realitatea augmentată în viața noastră de zi cu zi. Cu toate acestea, publicul larg va trebui să mai aștepte puțin până când ochelarii Orion vor fi disponibili pe piață. Până atunci, rămâne de văzut cum va evolua industria realității augmentate și ce alte inovații ne va aduce Meta în viitorul apropiat.