Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Google integrează Gemini ai în Chrome pentru navigare inteligentă

Google integrează Gemini ai în Chrome pentru navigare inteligentă

By aurora

Google dezvoltă Gemini AI, un sistem unificat de inteligență artificială, și se pare că firma dorește să îl integreze direct în browserul său, Chrome. Această mișcare ar putea faceexperiența de navigare mai intuitivă șimai eficientă pentru utilizatori, permițându-le acestora să acceseze funcțiile Gemini fără a fi nevoiți să viziteze site-ul dedicat.

Discutați cu Gemini

Potrivit WindowsReport, Google testează în prezent o nouă funcție numită“Chat with Gemini” în Chrome Omnibox. Omnibox este bara de adrese și de căutare a Chrome și are mai multe funcții integrate pentru a simplifica utilizarea browserului. Cu această nouă funcție, utilizatorii vor putea accesa robotul de chat cu inteligență artificială al Google prin simpla tastare a simbolului ‘@’ urmat de întrebarea sau solicitarea lor.

În prezent,“Chat with Gemini” este disponibil doar în versiunea Canary a Chrome, dar utilizatorii pot încerca această funcție prin instalarea manuală a unei extensii. Iată cum se poate activa această funcție:

  1. Deschideți Google Chrome.
  2. Vizitați ‘chrome://flags’ în bara de adrese Chrome.
  3. Căutați ‘Expansion pack for the Site Search starter pack’.
  4. Selectați “Enable” (Activare).
  5. Reporniți browserul.
  6. Vizitați “chrome://settings/searchEngines” în bara de adrese.
  7. Observați scurtătura “Chat with Gemini” de sub “Site Search”.
  8. Într-o filă nouă, tastați simbolul “@” pentru a afișa comanda rapidă Gemini, împreună cu alte comenzi rapide Omnibox, cum ar fi filele de căutare, istoricul și marcajele.
  9. Selectați scurtătura “Gemini”.
  10. Introduceți întrebarea dvs. și apăsați “Enter”. Veți fi direcționat către site-ul Gemini pentru a primi un răspuns.

Dacă testul cu Canary este pozitiv, este probabil ca Google să integreze oficial funcția “Chat cu Gemini” în browserul Chrome, punând-o la dispoziția tuturor utilizatorilor.

Roboți de chat cu inteligență artificială în Microsoft Edge și Opera

Este interesant faptul că alte browsere concurente, precum Microsoft Edge și Opera, au implementat deja propriile versiuni de chatbotsbazate pe AI. Microsoft Edge are propriul chatbot numit”Copilot”, dezvoltat în colaborare cu OpenAI, în timp ce Opera are mai multe browsere cu integrări AI, cum ar fi Opera One și Opera GX, care includ sistemul lor proprietar numit“Aria“, împreună cu alte integrări, cum ar fi ChatGPT.

Google One AI Premium

Google și-a unificat eforturile în domeniul inteligenței artificiale sub numele “Gemini”. Recent, compania a lansat serviciile sale premium denumite‘Google One AI Premium‘, care includ Gemini Advanced, un strat plătit al sistemului de inteligență artificială Google care utilizează cel mai recent model de limbaj de mari dimensiuni, Ultra 1.0. Aceste servicii premium au fost incluse la pachet cu serviciile de productivitate ale Google și cu un plan de stocare premium.

Prin integrarea Gemini AI direct în Chrome, Google ar putea accelera și mai mult lansarea de noi produse bazate pe inteligența artificială. Compania a demonstrat un angajament continuu de a utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți experiențele utilizatorilor în diverse domenii, cum ar fi căutarea, productivitatea și divertismentul.