Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

YouTube Studio Mobile: revoluționarea încărcării de videoclipuri

YouTube Studio Mobile: revoluționarea încărcării de videoclipuri

By aurora

YouTube a anunțat recent o actualizare majoră a aplicației sale mobile YouTube Studio, care va permite creatorilor să încarce videoclipuri direct din aplicația de administrare. Această nouă funcție va simplifica foarte mult gestionarea conținutului YouTube pentru creatorii care doresc să încarce videoclipuri direct din galeria lor foto de pe dispozitivul mobil.

Încărcări directe și gestionarea conținutului în YouTube Studio Mobile

Înainte de această actualizare, creatorii puteau încărca conținut doar prin intermediulaplicației principale YouTube pe dispozitivele mobile. Cu toate acestea, această aplicație nu oferea funcționalități complete de publicare, cum ar fi controale pentru monetizarea videoclipurilor. Odată cu actualizarea YouTube Studio, creatorii vor putea, în sfârșit, să profite de toate funcțiile de gestionare a conținutului, inclusiv de controalele de monetizare, direct din aplicația YouTube Studio de pe dispozitivele mobile.

Pentru a încărca un videoclip direct din galeria foto a dispozitivului lor, creatorii vor trebui doar să atingă pictograma “+” dinaplicația YouTube Studio Mobile. Acest lucru va simplifica foarte mult procesul de publicare a videoclipurilor pentru creatorii care doresc să își partajeze conținutul în timp real sau în timp ce se află în mișcare.

Noutăți pentru creatorii YouTube Shorts

Această nouă funcție va fi deosebit de utilă pentru creatorii care lucrează la Shorts, noua funcție a YouTube care permite creatorilor să creeze videoclipuri verticale scurte. Având posibilitatea de a încărca videoclipuri direct din galeria foto a dispozitivului lor, creatorii Shorts vor putea să captureze momente unice și să le împărtășească imediat cu publicul lor, fără a pierde timp în procesul de publicare.

YouTube introduce un feed dedicat pentru postările comunității

Pe lângă actualizarea YouTube Studio, YouTube testează, de asemenea, un nou feed dedicat pentru postările comunității în aplicația mobilă. Acest feed va permite creatorilor să partajeze actualizări de text cu abonații lor, oferindu-le o experiență mai atractivă în cadrul aplicației.

Postările comunitare au devenit din ce în ce mai populare în rândul creatorilor ca modalitate de a interacționa cu fanii lor. Prin urmare, YouTube a decis să creeze un feed special pentru postările din comunitate, facilitând astfel descoperirea acestui conținut de către utilizatori. În feed-ul postărilor din comunitate, utilizatorii vor putea vizualiza toate postările de la canalele cu care au interacționat în trecut, precum și postările suplimentare sugerate de algoritmul YouTube.

Experimentarea cu etichetarea produselor în timpul transmisiunilor live

O altă funcție nouă introdusă de YouTube este experimentul de etichetare a produselor în timpul transmisiunilor live. Creatorii care participă la programul de afiliere YouTube Shopping vor putea acum să eticheteze produse de la anumiți comercianți în transmisiunile lor live. Acest lucru le va permite creatorilor să afișeze linkuri directe pentru achiziționarea de produse în timp real în timpul transmisiunilor lor live.

Cumpărăturile în live-stream au devenit o tendință populară pe piețele asiatice, iar YouTube dorește să testeze această funcționalitate și în context occidental. TikTok, de exemplu, se concentrează foarte mult pe acest aspect, iar YouTube dorește să păstreze o legătură cu această tendință emergentă. Etichetarea produselor în timpul transmisiunilor live ar putea deschide noi oportunități pentru creatori de a-și monetiza conținutul mai direct.

YouTube oferă mai multe oportunități de creștere pentru creatori

În cele din urmă, YouTube dorește să îi ajute pe creatori să își crească audiența, oferindu-le posibilitatea de a oferi 10 abonamente gratuite pe lună în timpul transmisiunilor lor live. Anterior, YouTube le permitea creatorilor să distribuie doar 5 abonamente gratuite pe lună. Această creștere a oportunităților de a-și promova conținutul ar putea ajuta creatorii să ajungă la o audiență mai largă și să încurajeze utilizatorii să revină la transmisiunile lor live.

YouTube lucrează în mod constant pentru a îmbunătăți funcționalitatea pentru creatori și pentru a le oferi acestora mai multe oportunități de creștere și monetizare. Cu actualizări la YouTube Studio, un nou feed dedicat pentru postările comunității, etichetarea produselor în timpul transmisiunilor live și oportunități sporite de promovare a abonamentelor, creatorii vor avea la dispoziție instrumente mai puternice pentru a-și gestiona și dezvolta canalele pe YouTube.

Tot ce rămâne de făcut este să așteptăm implementarea completă a acestor noi caracteristici și să vedem cum le vor folosi creatorii pentru a crea conținut și mai atractiv și mai profitabil pentru publicul lor.