Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Microsoft confirmă că Windows 12 nu va sosi în 2024

Microsoft confirmă că Windows 12 nu va sosi în 2024

By aurora

Microsoft a confirmat oficial că Windows 12 nu va fi lansat în acest an. În schimb, următoarea versiune a sistemului de operare se va numi“Windows 11 versiunea 24H2“, cu numele de cod Hudson Valley. Această știre vine după ce în documentele de asistență au fost găsite referiri la ‘Windows 11 24H2’, iar Microsoft a confirmat acum oficial actualizarea.

Windows 11 versiunea 24H2

Windows 11 versiunea 24H2 va fi cea mai mare ‘actualizare AI’ pentru sistemul de operare și va avea un număr de build 26xxx. După instalarea build-ului 26052 sau mai târziu, utilizatorii vor observa versiunea și numerele actualizate în Settings > System > About.

Potrivit Microsoft, Windows 11, versiunea 24H2 va fi actualizarea anuală de caracteristici din acest an. De asemenea, compania a precizat că Windows 11 va avea o actualizare anuală de caracteristici care va fi lansată în a doua jumătate a anului calendaristic. Așadar, deși numele nu este Windows 12, ne putem aștepta la actualizări și schimbări semnificative în sistemul de operare.

Modificări viitoare

Deși Windows 12 nu este planificat pentru acest an, acest lucru nu înseamnă că nu vor exista schimbări majore. Este important să ne amintim că numele și brandingul versiunilor Windows sunt alese de echipa de marketing, astfel încât aceștia pot decide orice nume care se potrivește strategiei lor.

În prezent, Microsoft își concentrează eforturile pe lansarea de noi actualizări pentru Windows 11, în loc să creeze o altă versiune de Windows, cum ar fi Windows 12. Echipa de conducere a Windows este condusă de echipa Microsoft Bing, care dorește ca tot mai mulți oameni să încerce Windows Copilot și alte funcții de inteligență artificială. Acesta este motivul pentru care Microsoft a decis să se concentreze deocamdată pe Windows 11.

Evoluții viitoare

Este important de reținut că Windows 12 nu a fost anulat și ar putea apărea în continuare în 2025 sau mai târziu. Potrivit unor surse apropiate dezvoltării, Microsoft ar putea lucra și la o variantă a sistemului de operare asemănătoare cu ChromeOS pentru a concura cu Chromebook-urile pe piața educațională.