Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Asistentul AI de la Ikea revoluționează designul interior

Asistentul AI de la Ikea revoluționează designul interior

By aurora

Ikea este una dintre cele mai cunoscute mărci din industria mobilei și a designului interior. De-a lungul anilor, Ikea s-a dovedit a fi una dintre cele mai inovatoare companii din industrie, introducând produse inteligente pentru casă și oferind funcții de design virtual prin intermediul aplicației Ikea Kreativ. Recent, Ikea a lansat un asistent virtual bazat pe inteligență artificială numit Ikea AI Assistant.

Introducerea asistentului Ikea AI Assistant

Asistentul Ikea AI a fost creat pentru a simplifica experiența de cumpărare și de design interior pentru clienții Ikea. Asistentul AI a fost dezvoltat cu ajutorul tehnologiei GPT. Această tehnologie permite asistentului să înțeleagă solicitările clienților și să ofere informații și inspirație într-un mod automatizat.

Potrivit lui Francesco Marzoni, Chief Data and Analytics Officer la Ingka Group, cea mai mare franciză Ikea,asistentul AI face parte dintr-o serie de experimente pe care compania le realizează pentru a participa la evoluția și a modela strategia sa de afaceri.

Funcționalitățile asistentului AI Ikea

Căutarea de idei de mobilier

Una dintre principalele funcționalități aleasistentului Ikea AI este aceea de a oferi idei de mobilier pentru diferite încăperi din casă. Utilizatorii îi pot cere asistentului AI să le sugereze idei pentru spațiul limitat al unei camere de zi sau al unui dormitor. Cu toate acestea, eficiența acestei funcționalități pare să fie limitată. Potrivit unor utilizatori care au încercat asistentul AI, GPT Ikea, în loc să ofere idei specifice, îi direcționează pe utilizatori către site-ul Ikea, unde aceștia pot consulta articole și fotografii pentru inspirație.

Vizualizarea produselor într-o cameră

O altă caracteristică interesantă aasistentului AI Ikea este capacitatea de a vizualiza produsele Ikea într-o cameră virtuală. Utilizatorii pot cere asistentului AI să le arate cum se potrivește o anumită piesă de mobilier Ikea în spațiul lor. Asistentul folosește un generator de imagini numit DALL-E 3 pentru a crea imagini virtuale ale modului în care mobilierul apare în cadrul mediului dorit. Această funcționalitate poate fi utilă pentru utilizatorii care doresc să își facă o idee despre cum s-ar potrivi o anumită piesă de mobilier în spațiul lor înainte de a o achiziționa.

Căutarea unor produse specifice

Asistentul Ikea AI poate fi utilizat și pentru a căuta produse specifice în cadrul catalogului Ikea. Utilizatorii îi pot cere asistentului AI să afișeze o listă de coșuri de gunoi sau să verifice disponibilitatea unei anumite piese de mobilier într-un magazin Ikea. Cu toate acestea, unii utilizatori au raportat probleme de comunicare cu asistentul AI. În unele cazuri, asistentul nu a fost în măsură să ofere răspunsuri precise sau a direcționat utilizatorii către site-ul Ikea pentru informații suplimentare.

Eficacitatea asistentului AI Ikea

După ce am analizat opiniile și experiențele utilizatorilor cu asistentul AIIkea, se pare că eficacitatea acestuia este încă limitată. Mulți utilizatori au raportat căasistentul AI direcționează în mod constant utilizatorii către site-ul Ikea, ceea ce face ca prezența sa ca asistent virtual să fie mai puțin utilă și eficientă.

Cu toate acestea, există unele situații în care asistentul AI Ikea ar putea fi util. De exemplu, în timpul unei vizite la magazinul Ikea, utilizatorii ar putea utiliza asistentul AI pentru a obține informații specifice despre produsele pe care le întâlnesc, evitând astfel căutarea personalului disponibil în magazin.