Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Adio funcționalitate moștenită în Windows 11 și 10: iată alternativele

Adio funcționalitate moștenită în Windows 11 și 10: iată alternativele

By aurora

Microsoft a anunțat că anumite caracteristici vechi vor fi eliminate atât în Windows 11, cât și în Windows 10. Aceste caracteristici nu mai sunt utile și vor fi eliminate în următoarele versiuni ale sistemelor de operare. Deprecierea caracteristicilor este un proces normal de eliminare a componentelor existente care nu mai este necesar să fie întreținute. În acest articol, vom explora principalele funcționalități care vor fi eliminate și vom discuta despre alternativele disponibile.

WordPad

Una dintre funcționalitățile care vor fi eliminate este WordPad, editorul de text de bază din Windows. WordPad suportă formatul Rich-text (RTF) și va fi înlocuit cu alternative precum Word. Deși poate fi un pic enervant să trebuiască să descărcați un nou editor de text atunci când instalați o nouă copie a Windows-ului, Microsoft sugerează utilizarea Word ca alternativă la WordPad.

Instrumentul de diagnosticare a asistenței Microsoft

O altă funcție care va fi eliminată este Microsoft Support Diagnostic Tool. Acest instrument este folosit pentru depanare și va fi eliminat în curând. Deși este posibil să utilizați alte instrumente de depanare, cum ar fi “Get Help” (Obțineți ajutor), ar putea dura ceva timp pentru a vă obișnui cu aceste alternative.

Cortana

Cortana, asistentul virtual al Microsoft, va fi eliminat din Windows 11 și Windows 10. Cu toate acestea, ea va fi în continuare disponibilă în Microsoft 365 ca soluție de îmbunătățire a productivității. Dacă ați actualizat dejaaplicația Cortana din Microsoft Store, nu o veți mai putea utiliza.

Steps Recorder

StepsRecorder este o aplicație axată pe rezolvarea problemelor care vă permite să înregistrați imagini și text și să le combinați într-o prezentare. Această funcționalitate va fi eliminată în curând, dar puteți utiliza alte instrumente, cum ar fi “Screen Capture” actualizată și alte aplicații care acceptă înregistrarea ecranului.

Realitatea mixtă Windows

Realitatea virtuală a Microsoft, cunoscută sub numele de Windows Mixed Reality, nu a avut succesul scontat și va fi eliminată. Această decizie înseamnă deprecierea aplicației ‘Mixed Reality Portal’ și a aplicației ‘Windows Mixed Reality for SteamVR și Steam VR Beta’. Microsoft va înceta să ofere suport pentru Mixed Reality după 1 noiembrie 2026.

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile care vor fi eliminate în Windows 11 și Windows 10. Printre alte caracteristici care vor fi eliminate se numără aplicația ‘Tips‘, care explică noile caracteristici ale sistemului de operare, noul ‘Voice Access’, care va înlocui recunoașterea vocală a Windows, și suportul pentru ‘Microsoft Defender Application Guard’ în Edge și Office.

Este important de menționat că majoritatea acestor caracteristici nu se potrivesc cu designul modern al Windows și par învechite. În timp ce unele dintre aceste caracteristici vor fi cu siguranță ratate de utilizatori, există alternative mai bune disponibile pentru a le înlocui.