Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Un nou joc mobil Elden Ring în lucru la Tencent

Un nou joc mobil Elden Ring în lucru la Tencent

By aurora

S-a raportat că Tencent, binecunoscuta companie de tehnologie cu sediul în Shenzhen, dezvoltă un nou joc mobil bazat pe Elden Ring, aclamatul RPG de acțiune. Potrivit Reuters, jocul va fi gratuit, dar va include achiziții în aplicație, urmând modelul de joc“gacha” folosit de titluri precum Genshin Impact. Această mișcare reprezintă o schimbare semnificativă față de jocul original Elden Ring, care are un preț de 60 de dolari fără microtransacțiuni.

Detalii despre noul joc

În acest moment, nu sunt disponibile încă multe detalii despre noul joc mobil Elden Ring. Potrivit surselor Reuters, dezvoltarea proiectului a fost lentă și ar putea trece ceva timp până când jocul va fi lansat pentru public. Cu toate acestea, Tencent a achiziționat o participație de 30% din FromSoftware, dezvoltatorul japonez al Elden Ring, în 2022. Compania chineză a obținut, de asemenea, drepturile de licență pentru dezvoltarea jocului și a format o echipă de câteva “zeci de persoane” pentru a lucra la un prototip.

Un posibil succes pentru Tencent

Tencent urmărește să dea un suflu nou bibliotecii sale de jocuri cu un nou titlu bazat pe Elden Ring. Acest joc s-a bucurat de un succes uriaș și are potențialul de a deveni un mare succes și pe piața mobilă. Parteneriatul dintre Tencent și Sony, care a cumpărat, de asemenea, o participație la FromSoftware, ar putea duce la un titlu de succes care să satisfacă fanii Elden Ring și să atragă noi jucători.

Provocarea jocurilor mobile

Cu toate acestea, dezvoltarea jocurilor pentru mobil poate fi o întreprindere dificilă. Recent, Tencent a întrerupt dezvoltarea unui joc pentru mobil mult așteptat, bazat pe Nier, după doi ani de muncă. Compania nu a reușit să găsească un model de monetizare care să îi permită să recupereze costurile legate de licențierea seriei de la Square Enix și de finalizarea proiectului. Acest lucru arată că și companiile mari se pot confrunta cu provocări pe piața jocurilor mobile.

Concluzie

În concluzie, anunțul unui nou joc mobil bazat pe Elden Ring de către Tencent a stârnit un mare interes în rândul fanilor francizei. Dacă jocul va fi într-adevăr lansat, ar putea fi un succes pentru ambele companii implicate. Cu toate acestea, dezvoltarea de jocuri pentru dispozitive mobile prezintă provocări unice și numai timpul va spune dacă proiectul va avea succes. Așteptăm cu nerăbdare informații suplimentare și anunțuri oficiale cu privire la acest nou titlu mobil Elden Ring.