Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Instagram și Threads restricționează conținutul politic: ce se schimbă

Instagram și Threads restricționează conținutul politic: ce se schimbă

By aurora

Instagram, una dintre cele mai populare platforme de socializare din lume, a anunțat o schimbare majoră în ceea ce privește recomandarea de conținut politic. Potrivit companiei-mamă Meta, Instagram nu va mai sugera în mod activ conținut politic utilizatorilor săi prin intermediul funcțiilor Reels și Explore.

Cu toate acestea, utilizatorii vor putea în continuare să vizualizeze și să interacționeze cu conținutul politic de la conturile pe care le urmăresc. Schimbarea a fost anunțată ca parte a eforturilor Meta de a se asigura că oamenii pot alege dacă doresc sau nu să vadă conținut politic pe platformă.

Thread-uri și interzicerea subiectelor sensibile

Threads, aplicația de mesagerie a Meta, a luat, de asemenea, măsuri pentru a împiedica discutarea subiectelor considerate potențial problematice. Aplicația blochează deja termenii legați de vaccinuri și COVID-19 din rezultatele căutărilor, iar actualizarea Meta extinde această politică la recomandarea de conținut politic. Cu toate acestea, utilizatorii care doresc să vadă conținut politic pot face acest lucru prin intermediul setărilor aplicației.

Reacțiile utilizatorilor și ale creatorilor de conținut

Modificarea recomandării de conținut politic ar putea stârni reacții diferite din partea utilizatorilor și a creatorilor de conținut. Unii ar putea saluta decizia Meta, considerând că aceasta va contribui la reducerea polarizării și a răspândirii dezinformării politice pe platformă. Cu toate acestea, alții ar putea critica compania pentru că ar cenzura anumite tipuri de conținut politic sau ar impune o viziune unilaterală.

Meta a declarat că va continua să își perfecționeze abordarea privind definirea “conținutului politic” pe baza feedback-ului utilizatorilor și a interacțiunii cu experți externi. Compania se angajează să echilibreze capacitatea oamenilor de a alege dacă doresc sau nu să interacționeze cu conținutul politic, respectând în același timp dorințele și preferințele individuale.

În concluzie, Instagram și Threads nu vor mai recomanda în mod activ conținut politic utilizatorilor lor, dar utilizatorii vor putea în continuare să vizualizeze și să interacționeze cu conținutul politic de la conturile pe care le urmăresc. Această schimbare reprezintă un efort din partea Meta de a echilibra capacitatea de a alege dacă să interacționeze sau nu cu conținutul politic, respectând în același timp preferințele utilizatorilor.