Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Daedalus revoluționează producția cu ajutorul inteligenței artificiale: a strâns 21 de milioane de dolari

Daedalus revoluționează producția cu ajutorul inteligenței artificiale: a strâns 21 de milioane de dolari

By aurora

Producția de precizie trece printr-o revoluție datorităinteligenței artificiale. Un tânăr start-up numit Daedalus se află în fruntea acestei revoluții cu fabricile sale bazate pe inteligență artificială care pot crea componente personalizate. Fondată de unul dintre primii ingineri ai OpenAI, Daedalus își propune să redefinească lumea producției prin oferirea de soluții personalizate pentru diverse sectoare, cum ar fi cel medical, aerospațial, al apărării și al semiconductorilor.

Start-up-ul, care utilizează algoritmi de învățare automată pentru a optimiza fiecare etapă a procesului de fabricație, a obținut recent o finanțare de 21 de milioane de dolari.

Viziunea Daedalus

Daedalus încearcă să rezolve una dintre principalele provocări ale producției de precizie: fragmentarea industriei. În timp ce marile companii din industria auto se pot baza pe facilități de producție mari, fabricarea componentelor de precizie necesită adesea colaborarea cu companii mici, specializate. Această fragmentare îngreunează digitalizarea procesului de producție, deoarece mulți dintre acești producători lucrează încă cu metode tradiționale, cum ar fi pixul și hârtia.

Daedalus utilizează hardware standard disponibil pentru orice producător, dar punctul său forte constă în software-ul care gestionează și optimizează procesul de producție. Automatizând multe dintre sarcinile manuale implicate în fabricarea unei componente, Daedalus permite clienților să trimită desenele CAD (Computer-Aided Design) ca de obicei, transformând aceste desene în componente finite prin automatizarea procesului.

Abordarea Daedalus: mai mult decât o imprimantă 3D

Daedalus extinde conceptul de imprimare 3D, care a revoluționat deja procesul de producție, adăugând inteligența artificială. În timp ce imprimarea 3D necesită proiectarea specifică a unei componente pentru a fi tipărită, Daedalus aplică modele de învățare automată pentru a-și configura mașinile pe baza deciziilor de producție luate anterior. Acest lucru înseamnă că pot fi produse în mod eficient componente ușor diferite, folosind cunoștințele dobândite în cadrul proceselor de fabricație anterioare.

Daedalus duce fabricarea de componente de înaltă calitate la un nou nivel, asigurând precizia de care are nevoie industria și pe care imprimarea 3D nu o poate oferi. Compania colaborează cu industrii precum cea farmaceutică, aerospațială, de apărare și a semiconductorilor pentru a le oferi componente personalizate, permițându-le să îmbunătățească eficiența și calitatea produselor lor.

Succesul financiar al Daedalus

Succesul recent al Daedalus se reflectă în finanțarea pe care a obținut-o. Compania a anunțat că a strâns 21 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare de serie A, condusă de NGP Capital, finanțată de Nokia, cu participarea unor investitori existenți precum Khosla Ventures și Addition. Astfel, finanțarea totală a Daedalus se ridică la peste 40 de milioane de dolari, investitorii cunoscuți, precum Y Combinator, interesându-se de companie după participarea acesteia la programul de iarnă 2020.

Viitorul Daedalus

În prezent, Daedalus are o singură fabrică de 50.000 de metri pătrați în Karlsruhe, Germania, unde se concentrează în principal pe piețele vorbitoare de limbă germană, inclusiv Austria și Elveția. Cu toate acestea, compania are planuri de expansiune prin deschiderea unei a doua fabrici în Germania și posibilitatea unei extinderi suplimentare în funcție de cererea clienților.

Daedalus pune bazele unei producții de precizie bazate pe inteligență artificială, deschizând noi oportunități pentru industria de producție. Cu combinația sa de hardware standard și software inteligent, Daedalus redefinește producția de componente la comandă, permițând companiilor să obțină produse de înaltă calitate în mod eficient. Cu o finanțare recentă, Daedalus este pregătită să își ducă inovația la nivel mondial, răspunzând nevoilor clienților și deschizând noi perspective în domeniul producției de precizie.