Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Către săptămâna de lucru de 32 de ore: descoperirea democraților cu IA

Către săptămâna de lucru de 32 de ore: descoperirea democraților cu IA

By aurora

Democrații din Senat, conduși de senatorul Bernie Sanders, au introdus un proiect de lege care prevede o săptămână de lucru de 32 de ore. Propunerea se bazează pe progresele în domeniulinteligenței artificiale și alautomatizării, argumentând că aceste evoluții justifică o reducere a timpului de lucru. Cu toate acestea, experții sunt împărțiți în ceea ce privește impactul unei săptămâni de lucru mai scurte asupra productivității generale.

Democrații cer o săptămână de lucru mai scurtă

În timpul unei audieri a Comisiei pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii din Senat, senatorul Sanders a subliniat că, în ciuda creșterii tehnologiei și a productivității lucrătorilor, milioane de oameni din SUA lucrează multe ore pentru salarii mici. El a subliniat că americanii lucrează mai multe ore decât alte națiuni dezvoltate și a pledat pentru o săptămână de lucru mai scurtă.

Proiectul de lege introdus de Sanders și de senatorul Laphonza Butler prevede o reducere treptată a săptămânii de lucru de la 40 la 32 de ore pe parcursul a patru ani. De asemenea, prevede ca angajații neexemple să primească o compensație pentru orele lucrate peste opt ore pe zi, calculată ca fiind de 1,5 ori mai mare decât tariful orar, și de două ori mai mare decât tariful orar pentru orele lucrate peste 12 ore. De asemenea, propunerea garantează că salariul săptămânal total nu este redus din cauza reducerii numărului de ore lucrate.

Opinii mixte privind impactul reducerii săptămânii de lucru

Experții au opinii diferite cu privire la efectul unei săptămâni de lucru mai scurte asupra productivității globale. Juliet Schor, profesor de sociologie la Boston College, a susținut că productivitatea orară atât a lucrătorilor, cât și a managerilor ar crește în cazul unei săptămâni de lucru de 32 de ore. Cercetările sale au arătat, de asemenea, că angajații experimentează o creștere a bunăstării în afara biroului.

Jon Leland, director de strategie la platforma de crowdfunding Kickstarter, a declarat că firma a înregistrat o creștere a ratei de realizare a obiectivelor și de păstrare a angajaților după ce a adoptat o săptămână de lucru de patru zile.

Cu toate acestea, un alt martor, Liberty Vittert, a pus sub semnul întrebării studiile care au arătat o creștere a productivității în cazul unei săptămâni de lucru mai scurte. Potrivit lui Vittert, aceste îmbunătățiri ale productivității dispar în timp. El a sugerat, de asemenea, organizarea unei audieri privind impactul IA asupra economiei.

Reacții politice la proiectul de lege

Republicanii au criticat proiectul de lege, susținând că acesta ar afecta micile întreprinderi și sectoare precum magazinele de vânzare cu amănuntul, care trebuie să rămână deschise șase sau mai multe zile pe săptămână. Senatorul Bill Cassidy a declarat că propunerea ar fi “napalm pe focul inflației”. Senatorul Mike Braun a declarat că propunerea ar pune în pericol sute de afaceri care nu ar putea supraviețui.