Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Sex and the City: 5 episoade pe care trebuie să le vedeți neapărat pe Netflix

Sex and the City: 5 episoade pe care trebuie să le vedeți neapărat pe Netflix

By aurora

În sfârșit, Sex and the City a ajuns pe Netflix, aducând cu el tot farmecul și magia celebrului serial de televiziune. De la prima difuzare, în 1998, această producție HBO iubită și inovatoare a captivat publicul din întreaga lume. Acum, datorită Netflix, puteți retrăi aventurile lui Carrie Bradshaw și ale prietenilor ei în lumea modei, a relațiilor și a sexului. În acest articol, vă prezentăm cinci episoade din Sex and the City pe care trebuie să le urmăriți pe Netflix.

1. “Ei împușcă persoanele singure, nu-i așa?” (sezonul 2, episodul 4)

Carrie Bradshaw

În acest episod, intitulat “Împușcă oamenii singuri, nu-i așa?”, Carrie Bradshaw trăiește coșmarul oricărei persoane singure atunci când devine victima unei capcane. Stanford îi oferă oportunitatea de a apărea într-un articol de revistă, aparent intitulat “Singură și fabuloasă!”. Carrie acceptă cu entuziasm, dar mai târziu descoperă că articolul se intitulează “Singură și fabuloasă?” și că imaginea ei dezordonată și tragică apare pe copertă mai degrabă ca un avertisment decât ca o celebrare a stilului de viață al celor singuri.

Acest episod este un clasic Sex and the City. Sarah Jessica Parker portretizează perfect coborârea autodistructivă a lui Carrie după incidentul cu revista, în timp ce celelalte trei personaje se confruntă cu teama de a fi singure în moduri diferite, dar consecvente. Cu toate acestea, episodul este în principal o vitrină pentru Parker, care oferă una dintre cele mai bune interpretări ale sale din serial, în timp ce Carrie trebuie să se confrunte cu realitatea situației sale și să facă ce e mai bun din ea. Episodul se încheie cu o notă clasică, aceea că a fi singur nu înseamnă a fi singur și, deși ideea nu este revoluționară, este fără îndoială plină de satisfacții.

2. “Ex and the City” (sezonul 2, episodul 18)

Sex and the City

Finalul celui de-al doilea sezon, “Ex and the City”, se referă la respingerea de către Carrie a trecutului ei. După ce descoperă că Big este logodit cu iubita lui de 25 de ani, Natasha, Carrie face față situației în stilul ei unic. Între timp, Charlotte se împacă cu o iubire pierdută, Miranda se culcă cu Steve pentru prima dată de la despărțirea lor, iar Samantha îl întâlnește pe Mr Too Big.

Poveștile fetelor trec de la amuzant la emoționant, dar acest episod este din nou despre Carrie. Descoperirea că marea dragoste a vieții ei este gata să se căsătorească cu altcineva o determină să își pună întrebarea care o arde în interior: “De ce nu am fost eu?”. Episodul include una dintre cele mai memorabile scene ale serialului, în care Carrie, Miranda și Charlotte cântă melodia “The Way We Were” a Barbrei Streisand, înainte de a culmina cu ceea ce ar fi trebuit să fie ultima revedere între Big și Carrie.

“Ex and the City” este unul dintre rarele episoade în care Carrie arată o creștere ca personaj, deși această creștere se dovedește a fi de scurtă durată având în vedere relația în care se angajează cu Big în sezonul trei. Cu toate acestea, acest episod rămâne unul dintre punctele culminante ale evoluției ei ca personaj și unul dintre cele mai memorabile episoade ale unuia dintre cele mai bune seriale HBO din toate timpurile.

3. “The Real Me” (sezonul 4, episodul 2)

Sex and the City

Sezonul 4 începe în cel mai bun mod posibil, punând-o pe Carrie la încercare. După o petrecere de ziua de naștere din iad în primul episod, Carrie suferă o nouă umilință în cel de-al doilea episod, “The Real Me”. Când primește o invitație de a defila pe podiumul unei prestigioase case de modă, Carrie ezită să accepte. După o serie de convingeri, ea se decide în cele din urmă să participe, dar în timpul spectacolului se împiedică și cade în timp ce merge pe tocuri foarte înalte. Între timp, Samantha vrea să își facă fotografii nud pentru a-și sărbători corpul, Miranda se întâlnește cu un instructor de gimnastică atrăgător, iar Charlotte își înfruntă nesiguranța.

‘The Real Me’ este o odă adusă acceptării și iubirii de sine. Fiecare fată înfruntă și depășește o frică unică, ieșind mai puternică, deși nu neapărat mai înțeleaptă. Carrie, bineînțeles, joacă într-una dintre cele mai jenante, dar memorabile scene ale serialului; de fapt, imaginea ei căzând pe podium a devenit sinonimă cu personajul ei haotic și cu serialul în sine. Cu toate acestea, Charlotte are parte, de asemenea, de o poveste minunată care adaugă profunzime personajului ei dincolo de fațada perfectă din Upper East Side. Samantha, pe de altă parte, oferă o poveste hilară, iar incredibila Kim Cattrall o ridică și mai mult în slăvi cu amestecul ei unic de încredere și umor.

4. “I Heart NY” (sezonul 4, episodul 18)

Sex and the City

Dacă ai vrut vreodată să știi din ce episod provine celebra frază “Hello, lover”, iată răspunsul: “I Heart NY”. Carrie rostește această frază referindu-se, ca de fiecare dată, la o pereche de pantofi; spre deosebire de ceea ce ai putea crede, însă, nu este vorba de pantofi Manolo Blahnik, ci de Christian Louboutin. “I Heart NY” se concentrează pe despărțirea dintre Carrie și Big, după ce acesta anunță că pleacă din New York. Samantha începe să bănuiască faptul că Richard o înșală, Charlotte încearcă să revină la întâlniri după despărțirea de Trey, iar Miranda se pregătește să dea naștere copilului ei.

“I Heart NY” prezintă cel de-al cincilea personaj principal al serialului: New York City. Despărțirea dintre Carrie și Big este emoționantă, dar episodul strălucește cu adevărat datorită poveștii Mirandei. În ciuda faptului că nu este o prietenă perfectă, Carrie îi este alături Mirandei în momentul în care aceasta îl întâmpină pe Brady pe lume, în loc să își petreacă noaptea cu Big. Acesta este unul dintre cele mai bune momente ale lui Carrie ca prietenă.

Povestea Samanthei este, de asemenea, amuzantă, Cattrall reușind să echilibreze cu abilitate comicul Samanthei care îmbracă o perucă de Raquel Welch pentru a-l urmări pe Richard și durerea pe care o provoacă confirmarea celor mai mari temeri ale sale. “I Heart NY” este un final de sezon perfect; este ingenios, emoționant fără a fi sentimental și suficient de dulce-amărui pentru a te face să fii trist că un capitol se încheie, dar încântat că începe altul.

5. “The Ick Factor” (sezonul 6, episodul 14)

Sex and the City

Cel de-al șaselea sezon este o lungă despărțire de serial, cu povești care forțează personajele să se maturizeze înainte de a se confrunta cu noi provocări. “The Ick Factor” prezintă două evoluții majore care se încadrează în acest context: Miranda se căsătorește cu Steve, iar Samantha descoperă că are cancer la sân. Între timp, Carrie se simte frustrată de marile gesturi de romantism ale lui Aleksandr Petrovsky, care includ compunerea unei melodii pentru ea și citirea de poezii în fața șemineului.

“The Ick Factor” este în mare parte un episod Emmy pentru Cynthia Nixon, care a câștigat un Emmy pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie în 2004. Episodul este o mărturie a strălucirii personajului Miranda, care îmbrățișează tradiția în termenii ei proprii. Cattrall face, de asemenea, ca diagnosticul Samanthei să fie emoționant, transformând un scenariu care ar putea părea manipulator în ceva cu adevărat rezonant.

În ceea ce o privește pe Carrie, reacțiile ei exagerate la ideea de romantism a lui Petrovsky, care o fac chiar să leșine, sunt aproape la fel de enervante ca și gesturile în sine. Cu toate acestea, episodul dedică cu înțelepciune la fel de mult timp celorlalte fete ca și lui Carrie. “The Ick Factor” este o reinterpretare a ideii înseși de romantism pentru noul mileniu și o dovadă că, la apogeul său, Sex and the City a avut degetul pe pulsul culturii pop ca niciun alt serial de televiziune.

Acum vă puteți bucura în sfârșit de toate episoadele din Sex and the City pe Netflix și vă puteți cufunda din nou în lumea plină de farmec a aventurilor lui Carrie, Samantha, Miranda și Charlotte. Ia-ți popcornul, așează-te confortabil și lasă-te transportat într-un oraș plin de dragoste, râsete și modă!

Sursa articolului aici.