Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Steam Families: partajarea jocurilor și siguranța pentru familii

Steam Families: partajarea jocurilor și siguranța pentru familii

By aurora

Jocurile video pot fi o formă fantastică de divertisment pentru întreaga familie, dar părinții sunt adesea îngrijorați de conținutul adecvat și de timpul pe care copiii îl petrec în fața ecranului. Steam, populara platformă de distribuție a jocurilor, a introdus o nouă soluție pentru a răspunde acestor preocupări: Steam Families.

Ce este Steam Families?

Steam Families este un set de funcții de partajare și monitorizare a jocurilor pentru părinți și copii, disponibile în prezent în versiune beta. Acesta înlocuiește Steam Family Sharing și Steam Family View, integrând o parte din funcționalitățile lor existente, împreună cu actualizări.

Fiecare membru al unei Familii Steam va avea o secțiune numită“bibliotecă de familie” în lista de jocuri, unde poate accesa jocurile partajabile. Proprietatea jocurilor rămâne a cumpărătorului, dar fiecare titlu nou achiziționat va apărea în listă. Este posibil să jucați jocurile unui alt membru chiar și atunci când acesta este online, atâta timp cât joacă un alt joc. În plus, este posibilă salvarea progreselor și a obiectivelor proprii.

Controale parentale

Steam Families simplifică, de asemenea, procesul de obținere a aprobării părinților pentru achiziționarea de jocuri, ceea ce, în mod ideal, le face mai frecvente. Copiii pot solicita acum unui adult de la etaj să plătească pentru un coș de cumpărături, pe care un părinte îl poate gestiona prin e-mail sau telefon, acceptând sau respingând cererea.

Numai adulții pot gestiona contul sau pot implementa controale parentale, cum ar fi stabilirea limitelor de timp de joacă (și revizuirea cererilor de prelungire a timpului de joc), vizualizarea rapoartelor privind timpul de joc și alegerea jocurilor pe care le poate juca un copil. În plus, aceștia pot controla accesul la magazinul Steam și la chat-uri.

Cum să participați la Steam Families

Steam Families este în prezent în versiune beta și necesită ca fiecare membru să se înscrie pentru a participa. Poți găsi opțiunea de a te alătura sub interfața și alege Steam Family Beta în meniul derulant de participare la programul beta al clientului.