Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Windows 11 revoluționează Exploratorul de fișiere: drag and drop pe bara de adrese a revenit

Windows 11 revoluționează Exploratorul de fișiere: drag and drop pe bara de adrese a revenit

By aurora

Glisarea și plasarea sunt două funcții foarte utile care simplifică organizarea fișierelor în Windows 11 File Explorer. Cu toate acestea, în versiunea 23H2 a Windows 11, aceste funcții au fost eliminate din bara de adrese. Din fericire, Microsoft a ascultat feedback-ul utilizatorilor și a decis să le reintroducă.

Eliminarea funcției drag-and-drop din bara de adrese în Windows 11 23H2

În versiunea 23H2 a Windows 11, Microsoft a decis să elimine funcționalitatea drag-and-drop din bara de adrese a File Explorer. Potrivit unor surse din interior, această alegere a fost dictată de dorința Microsoft de a lansa rapid noul File Explorer cu un design reînnoit. Funcția drag-and-drop nu a fost inclusă în noua versiune deoarece nu mulți utilizatori o foloseau. Ca urmare, File Explorer a fost lansat fără suport pentru funcția drag-and-drop în bara de adrese.

Întoarcerea funcției drag-and-drop în bara de adrese

Din fericire, Microsoft a ascultat feedback-ul utilizatorilor și a decis să reintroducă funcția drag-and-drop în bara de adrese a Windows 11 File Explorer. Această nouă funcție va fi inclusă în build-ul 22635.3420, care este în prezent limitat la canalul beta, dar care va fi disponibil pentru toți utilizatorii până la jumătatea anului 1924.

Cum funcționează funcția drag-and-drop în bara de adrese în Windows 11

Noua funcție drag-and-drop din bara de adrese a Windows 11 File Explorer face posibilă mutarea rapidă și ușoară a fișierelor dintr-un dosar în altul. Pentru a utiliza această funcție, este suficient să selectați fișierul sau documentul dorit și să îl trageți în dosarul de destinație prin intermediul barei de adrese. De exemplu, puteți glisa un document text din folderul curent în folderul principal folosind această nouă funcție.

Problema drag-and-drop a fost rezolvată în Windows 11

Funcția Drag-and-drop a fost o funcție mult așteptată de utilizatorii Windows 11, dar eliminarea inițială a acesteia a provocat dezamăgire. Cu toate acestea, Microsoft a dovedit că a ascultat feedback-ul utilizatorilor și a rezolvat problema prin reintroducerea acestei funcții. Odată cu revenirea funcției drag-and-drop în bara de adrese din File Explorer, problema pare să fi fost în sfârșit rezolvată.

Îmbunătățiri viitoare pentru Windows 11 File Explorer

În ciuda revenirii funcției drag-and-drop în bara de adrese, Windows 11 File Explorer ar putea beneficia în continuare de îmbunătățiri suplimentare. De exemplu, pe sistemele mai vechi, Exploratorul de fișiere poate fi lent, în special atunci când este utilizat pe un HDD. Microsoft este conștientă de această problemă și lucrează pentru a o rezolva într-o versiune viitoare. Este de așteptat ca performanța Explorerului de fișiere să se îmbunătățească semnificativ în Windows 11.