Cele mai bune 8 bare de sunet pentru o experiență sonoră cinematografică de la televizor
June 14, 2024
În timp ce calitatea imaginii televizoarelor noastre continuă să se îmbunătățească, sunetul are adesea de suferit. Marginile subțiri ale televizoarelor moderne lasă puțin spațiu pentru difuzoare puternice, ceea ce face ca uneori dialogul să fie neclar și lipsit de profunzime. Aici intervin bare de sunet, capabile să ofere un sunet exploziv care se potrivește perfect cu imaginile de pe ecran.
Cele mai bune bare de sunet de pe piață combină tehnologia de ultimă generație, cum ar fi suportul pentru Dolby Atmos, cu un design elegant și compact. Indiferent dacă aveți un buget generos sau mai limitat, în acest articol vă prezentăm cele 8 modele de soundbar-uri care vă ridică experiența audio din sufragerie la noi niveluri de implicare cinematografică.
Sonos Arc: megafonul sonor pentru filmele tale
Sonos Arc este o adevărată bestie în ceea ce privește dimensiunea și puterea sunetului. Cu o lungime de peste un metru, acest soundbar cilindric elegant este cel mai potrivit pentru camerele de zi mai mari, dar chiar și în spații mai mici va oferi o experiență audio spectaculoasă. Echipat cu 11 amplificatoare digitale, 8 woofere separate și 3 tweetere cu dom de mătase, Arc oferă un sunet învăluitor și captivant datorită integrării Dolby Atmos.
Deși nu sunt însoțite de un subwoofer wireless, wooferele de la Arc reușesc totuși să genereze un bas puternic care te poate face să simți cum îți bate inima în timpul scenelor de acțiune. În plus, aplicația Sonos vă permite să activați funcția TruePlay, care ajustează sunetul în funcție de forma camerei. Integrarea Alexa și Google Assistant este, de asemenea, un plus binevenit. Singurul dezavantaj? Absența suportului HDMI ARC, care vă împiedică să vă bucurați de sunetul Atmos de pe console precum Xbox sau PS5.
Polk React: un soundbar entry-level excelent
Dacă ați crezut că trebuie să cheltuiți o avere pentru un soundbar decent, Polk React vă va face să vă răzgândiți. Acest model low-end are un design surprinzător de elegant, acoperit în întregime în țesătură și cu un difuzor Echo în mijloc. Pe lângă faptul că acționează ca un difuzor inteligent Alexa, React se integrează perfect cu alte dispozitive Echo pentru o experiență multiroom.
Deși nu dispune de suport Dolby Atmos, sistemul audio al React oferă totuși o performanță notabilă pentru cei care doresc pur și simplu să îmbunătățească configurația audio a televizorului lor. Fără a depăși limitele dimensiunilor sale compacte, sunetul este clar, precis și clar, fără distorsiuni chiar și la frecvențe foarte joase sau înalte. Presetările audio de pe telecomandă și funcția de îmbunătățire a dialogului pot fi, de asemenea, utile.
A doua generație Sonos Beam: compactitate și calitate
A doua generație a Sonos Beam este foarte asemănătoare cu predecesorul său. Acest soundbar de nivel mediu continuă să ofere un sunet excelent, dar acum are un design mai elegant, cu o grilă din plastic care îl apropie de nava amiral Sonos Arc, precum și integrarea suportului pentru Dolby Atmos virtualizat și HDMI eARC.
Din punct de vedere sonor, Beam este întotdeauna la înălțimea așteptărilor. Cele patru woofere eliptice de mijloc-frontale, tweeterul central îmbunătățit și cele trei radiatoare pasive pentru cele mai joase frecvențe, susținute de cinci amplificatoare, oferă o scenă sonoră impresionant de largă. Deși lipsesc difuzoarele upfiring pentru efectul Atmos, virtualizarea adaugă totuși o dimensiune tridimensională tangibilă filmelor și muzicii. Cea de-a doua generație a Beam-ului oferă, de asemenea, o mai mare profunzime, apropiindu-se și mai mult de performanța Arc-ului. Având în vedere compatibilitatea Sonos cu principalele platforme de streaming muzical, inclusiv cu serviciile de înaltă rezoluție, și suportul pentru Alexa și Google Assistant, chiar nu există nimic de care să ne plângem.
Sennheiser Ambeo: soundbar-ul suprem
La cinci ani de la debutul său, soundbar-ul Ambeo de la Sennheiser rămâne în continuare unul dintre cele mai puternice și cu cel mai bun sunet de pe piață, precum și cel mai scump dintre cele testate. Celebru pentru căștile sale, Sennheiser a făcut din acest soundbar singurul său produs cu boxe, și a făcut-o cu stil.
Impresionant prin dimensiuni, Ambeo găzduiește șase woofere de 10 cm, cinci tweetere de 25 mm și două drivere full-range de 9 cm orientate în sus. Datorită acestui echipament tehnic de nivel înalt, Ambeo oferă o experiență audio cu adevărat extraordinară, cu o amplitudine, o profunzime și o înălțime a sunetului care fac din ascultarea filmelor Dolby Atmos o adevărată experiență cinematografică. Dialogul este clar și perfect centralizat, în timp ce efectele sonore, cum ar fi mașinile în mișcare și elicopterele care zboară, par să curgă lin și natural prin cameră.
Totul poate fi controlat în mod convenabil de la telecomandă, care oferă acces la numeroase funcții suplimentare, de la profiluri de sunet personalizate până la suport Chromecast. Singurul dezavantaj? Prețul hotărât ridicat. Dar, dacă aveți bugetul necesar, Ambeo este, fără îndoială, cea mai bună alegere.
Panasonic SoundSlayer: putere de sunet surround pentru jocuri
Această mică bară de sunet de la Panasonic nu pare cine știe ce, cu husa sa din material textil și dimensiunile sale compacte, dar se dovedește a fi o adevărată putere pentru sunetul surround în timpul sesiunilor de jocuri pe desktop.
În interior se află două drivere full-range și două tweetere. Este o bară de sunet 2.1 practică, care poate umple cu ușurință o cameră în timpul sesiunilor intense de jocuri, oferind coloane sonore orchestrale și rafale de gloanțe într-o manieră epică și imersivă.
Proiectat în colaborare cu designerii de sunet din Final Fantasy 14, SoundSlayer oferă trei profiluri de sunet dedicate diferitelor genuri de jocuri – RPG, shooter și dialog îmbunătățit. Pe lângă presetările pentru jocuri, sunt disponibile și setările clasice pentru cinema, muzică și cele standard pentru ascultarea conținutului multimedia. În ciuda lipsei integrării Alexa sau Google Assistant, puteți totuși să vă conectați smartphone-ul prin Bluetooth pentru a reda muzica.
Denon Home 550: compact, dar puternic
Acest soundbar de la Denon poate părea drăguț și mic, însă sunetul său este cu adevărat puternic, pus în valoare de o serie de caracteristici interesante. Printre acestea se numără integrarea Alexa pentru control vocal și suport pentru sistemul de streaming de muzică HEOS, proprietate personală.
Dacă faceți deja parte din ecosistemul Denon HEOS și aveți alte boxe ale mărcii împrăștiate prin casă, le puteți conecta pe toate împreună și puteți reda audio în mai multe camere. În plus față de telecomanda cu infraroșu, Home 550 are, de asemenea, un panou tactil practic pe corpul soundbar-ului pentru control direct.
În interior se află două tweetere, patru difuzoare full-range și trei radiatoare pasive. Deși nu este cel mai puternic soundbar din toate timpurile, sunetul său este bogat și clar, fără distorsiuni sau sufocare a frecvențelor joase. Înaltele și mediile au, de asemenea, un sunet corpolent, ceea ce îl face ideal pentru filme și seriale TV de prestigiu. Există mai multe presetări de sunet, inclusiv film, muzică și pur, cu controale pentru a regla basul și acuturile.
Deși sunetul nu atinge profunzimi abisale, echilibrul și neutralitatea sunt totuși apreciabile. Dacă se dorește, este posibil să se combine cu subwooferul fără fir Denon DSw1H (599 euro) pentru un impact mai mare în timpul exploziilor.
Roku Streambar: un all-in-one pentru televizoarele inteligente
Acest soundbar compact de la Roku este de fapt mai degrabă un “soundbrick” curbat, adică un adevărat stick de streaming care include și un sistem de sunet pentru a îmbunătăți sunetul televizorului.
Streambar transformă astfel televizorul dvs. inteligent într-un dispozitiv și mai inteligent, datorită sistemului de operare Roku OS care vă oferă acces la mii de aplicații precum Netflix, Prime Video, Apple TV și Spotify, precum și la jocuri și știri. Toate acestea pot fi gestionate în mod convenabil cu ajutorul telecomenzii vocale Roku.
În ciuda funcționalității sale de centru media, Streambar oferă, de asemenea, un sunet bun, având în vedere prețul său scăzut de 129,99 euro. Cele două difuzoare frontale de 1,9 inchi și cele două difuzoare laterale de aceeași dimensiune generează un sunet amplu și destul de puternic, deși lipsește suportul Dolby Atmos. Dialogul este totuși clar și limpede, cu o notă apreciabilă de bas, în ciuda absenței unui subwoofer încorporat.
Bang & Olufsen Beosound Stage: eleganță și putere sonoră
Acest soundbar premium de la Bang & Olufsen este o adevărată minune. Beosound Stage este o frumoasă bijuterie din aluminiu periat care oferă, de asemenea, un sunet cu adevărat extraordinar. În interior se află 11 drivere, fiecare cu propriul amplificator, care lucrează în armonie perfectă pentru a oferi un sistem de sunet pe trei canale de cel mai înalt calibru.
Totul este controlat prin intermediul aplicației Bang & Olufsen, care permite optimizarea sunetului în funcție de poziția barei de sunet în încăpere, asigurând aceeași experiență de ascultare, indiferent dacă Beosound Stage este montat pe perete sau așezat pe o piesă de mobilier. Aplicația include profiluri de sunet clasice pentru filme, muzică, TV și ascultare nocturnă, toate acestea putând fi personalizate în funcție de preferințele fiecăruia. Există, de asemenea, controale pentru virtualizarea tonului, activarea/dezactivarea canalului de bas și multe altele.
Sunetul este cu adevărat impecabil, cu dialoguri și muzică clare și puternice. Se pot auzi clar urmăririle de mașini în întreaga încăpere. În ciuda lipsei unui subwoofer dedicat, Beosound Stage reușește totuși să genereze basuri pline, datorită promisiunii B&O că nu are nevoie de unul pentru a oferi o experiență de ascultare imersivă. Deși este un soundbar destul de scump, este fără îndoială unul dintre cele mai bune pe care le-am testat.
Sursa articolului aici.