Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

EQ Tickets: revoluționând lumea biletelor cu prețuri avantajoase și rețele sociale

EQ Tickets: revoluționând lumea biletelor cu prețuri avantajoase și rețele sociale

By aurora

EQ Tickets este un start-up care își propune să combine experiența de cumpărare de bilete online cu o rețea socială, oferind utilizatorilor posibilitatea de a descoperi și de a participa la evenimente live într-un mod mai atractiv. Fondată de frații Aaron și Ryan Caradonna împreună cu artistul hip-hop Matt Raposo, EQ Tickets promite să ofere prețuri mai mici la bilete decât concurenții săi care activează pe piețe secundare similare. În plus, compania își propune să se extindă în domeniul biletelor primare pentru a genera venituri suplimentare și a concura cu platforme precum Eventbrite.

Istoria EQ Tickets

Istoria EQ Tickets începe cu Aaron Caradonna, care de la o vârstă fragedă a avut o mare pasiune pentru sport și divertisment. Aaron și fratele său erau adesea prezenți pe stadioane cu mult înainte de începerea evenimentelor pentru a încerca să obțină autografe de la jucători. Deși Aaron a urmat inițial o carieră de avocat în loc să devină agent sportiv, în timpul carierei sale de avocat a lucrat intensiv cu sălile de evenimente. Între timp, fratele său Ryan a lucrat la o companie de ticketing după o experiență anterioară la JP Morgan. Datorită abilităților și intereselor lor comune, împreună cu Matt Raposo, au fondat EQ Tickets.

EQ Tickets: o platformă pentru bilete secundare

Inițial, EQ Tickets s-a concentrat pe dezvoltarea unei platforme pentru bilete secundare, similară cu StubHub, Vivid Seats sau SeatGeek. Compania a încheiat parteneriate cu furnizorii de bilete pentru a oferi un inventar mare și competitiv. Caracteristica distinctivă a EQ Tickets este transparența prețurilor, cu bilete care pot fi cu până la 20-30% mai ieftine decât pe alte site-uri similare. Această politică a atras multă atenție și interes din partea publicului.

EQ Tickets: o rețea socială pentru fani

Cu toate acestea, EQ Tickets nu s-a limitat însă la a fi doar o platformă de vânzare de bilete. Compania a dorit să adauge un strat social experienței, permițând utilizatorilor să urmărească evenimentele și persoanele care îi interesează. Această funcție de rețea socială îi ajută pe fanii acelorași echipe, evenimente sau artiști muzicali să găsească alți fani și să stabilească legături. De exemplu, dacă un utilizator este interesat să participe la un meci de hochei local, poate folosi EQ Tickets pentru a găsi un alt fan care nu dorește să meargă singur. În plus, cu ajutorul funcției de marcare, utilizatorii își pot arăta interesul pentru evenimente viitoare și pot atrage atenția altor persoane interesate.

EQ Tickets: o platformă pentru evenimente mari

Pe lângă vânzările secundare de bilete, EQ Tickets a lansat recent o platformă pentru bilete primare. Aceasta le permite utilizatorilor să achiziționeze nu numai bilete pentru evenimentele principale, ci și bilete pentru evenimente conexe, cum ar fi petrecerile de dinaintea meciurilor sau petrecerile de după eveniment. EQ Tickets își propune să devină un one-stop shop pentru toate aspectele legate de evenimente, oferind o soluție completă pentru fani.

Succesele înregistrate de EQ Tickets

În ciuda faptului că a rămas până acum în modul invizibil, EQ Tickets a generat deja vânzări brute de șase cifre, iar primii săi utilizatori folosesc funcțiile sociale pentru a participa la experiența evenimentului. Platforma are, de asemenea, o rată de retenție a clienților de 30 %, ceea ce indică un succes bun în rândul primilor utilizatori. EQ Tickets este disponibilă în prezent pe web și pe dispozitive mobile, dar intenționează să lanseze o aplicație nativă pentru mobil până la sfârșitul anului.

Finanțare și perspective de viitor

EQ Tickets a obținut o finanțare de 2 milioane de dolari de la Sage Venture Partners, condusă de fostul investitor Apple Fred Warren. Această finanțare a permis companiei să își dezvolte platforma și să se extindă pe piața primară de bilete. Cu un succes inițial și cu promisiunea unor prețuri competitive, EQ Tickets se pregătește pentru un viitor promițător în industria evenimentelor și a sportului.