Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Femeia ‘Meatball’ pledează vinovată în cazul jafului de la Apple Store

Femeia ‘Meatball’ pledează vinovată în cazul jafului de la Apple Store

By aurora

În ultima perioadă, lumea tehnologiei Apple a fost scena mai multor incidente de crimă și furt. De la amenințări cu moartea pentru furtul unui iPhone la un iPad furat care a condus la un incident de fugă de la locul accidentului, până la infracțiuni legate de Apple Vision Pro, AirTags care continuă să fie utilizate în scopuri ilicite – acest raport privind cele mai recente știri despre infracțiuni referitoare la ecosistemul Apple este într-adevăr plin de informații. Să analizăm în detaliu ce s-a întâmplat.

Femeia “Meatball” pledează vinovată în cazul jafului de la Apple Store

Unul dintre cele mai notorii cazuri din ultimele luni se referă la cunoscuta influencer de social media cunoscută sub numele de “Meatball”, care în septembrie 2023 a filmat o serie de jafuri la Apple Store și la alte magazine din centrul orașului Philadelphia. Femeia a pledat acum vinovată pentru infracțiuni precum revoltă cu intenția de a comite o infracțiune gravă și utilizarea abuzivă a unei instituții media.

Potrivit rapoartelor Fox 29, femeia a fost condamnată la cinci ani de probațiune pentru fiecare dintre cele două acuzații, plus 150 de ore de muncă în folosul comunității și o amendă de 10 000 de dolari. Avocatul ei a declarat în fața instanței că femeia “își asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale și își va folosi platforma pentru a răspândi pozitivitatea în viitor”.

Furt de iPhone într-un bar din Los Angeles și amenințări cu moartea

O altă infracțiune se referă la furtul unui iPhone într-un bar din North Hollywood, Los Angeles. Proprietarul telefonului, după ce l-a declarat pierdut la Apple, a început să primească amenințări cu moartea din partea hoților, care susțineau că “întreaga ta familie va fi măcelărită” și “te voi bate și te voi viola îngrozitor”.

Datorită urmăririi, proprietarul a descoperit că telefonul fusese dus în China. Din păcate, în ciuda încercărilor de a-l găsi, dispozitivul furat nu a putut fi recuperat.

Nicio infracțiune legată de Apple Vision Pro până în prezent

Deși au trecut cinci luni de când Apple Vision Pro a fost lansat în Statele Unite, nu a existat încă niciun incident infracțional legat de acest dispozitiv. Nu au fost raportate cazuri în care Apple Vision Pro să fi fost furat din magazinele Apple sau din capetele utilizatorilor, nici cazuri în care vizorul să fi fost folosit pentru a comite infracțiuni.

Această constatare surprinzătoare s-ar putea datora însăși naturii produsului, care necesită un anumit nivel de familiaritate și îndemânare pentru a fi utilizat în mod abuziv. În plus, este posibil ca tehnologia de recunoaștere facială și de urmărire încorporată în Vision Pro să fi descurajat orice încercare de utilizare ilicită.

Hoțul lasă un bilet cu sugestii de îmbunătățire a sistemului antifurt

Într-un incident din Shanghai, un hoț a furat un MacBook și alte dispozitive dintr-un magazin, dar a lăsat un bilet cu un mesaj neașteptat:“Dragă șefule, am luat un ceas de mână și un laptop. Ar trebui să vă îmbunătățiți sistemul antifurt. Nu am luat toate telefoanele și laptopurile de teamă să nu vă afectez afacerea“.

Potrivit relatărilor din Hindustan Times, hoțul a fost arestat ulterior în timp ce părăsea Shanghaiul cu trenul. Această poveste arată cum chiar și infractorii pot fi conștienți de lacunele din sistemele de securitate și pot chiar sugera îmbunătățiri.

Furtul de iPad duce la un incident cu fugă de la locul faptei

O altă infracțiune a implicat un tânăr de 20 de ani din Lansing, Michigan. După ce a furat un iPad de la o femeie, acesta s-a urcat în mașină, a călcat-o pe prietena victimei și a fugit de la fața locului.

Potrivit rapoartelor WILX, incidentul a avut loc la 3:45 a.m. la începutul lunii iunie. Femeia care a fost călcată a fost transportată la spital, însă rănile sale nu i-au pus viața în pericol.

Arestare pentru furtul unui iPhone din Apple Store din Festival Place

Un bărbat care a intrat în magazinul Apple Store din Festival Place din Marea Britanie pe 26 iunie și a furat un iPhone a fost arestat ulterior. Potrivit Basingstroke Gazette, bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost arestat sub acuzația de furt.

Poliția locală a atribuit arestarea activității CCTV, informațiilor furnizate de un ofițer de poliție și unei scurte urmăriri pe jos.

Incident la Apple Store în Hingham: avocatul cere informații de la Toyota

Avocații bărbatului acuzat de accidentul mortal care a avut loc la Apple Store din Hingham, Massachusetts, în noiembrie 2022, solicită documente atât de la Toyota, cât și de la un dealer auto.

Potrivit relatărilor din Boston Globe, avocații lui Bradley E. Rein încearcă să demonstreze că funcțiile de inteligență artificială ale mașinii au fost cauza accidentului, în care o persoană a murit și aproape două duzini au fost rănite.

Rein se confruntă cu 25 de acuzații penale în acest caz.

AirTag-urile sunt din ce în ce mai des utilizate în scopuri infracționale în Australia

Un studiu efectuat în Australia de către Comisia pentru infracțiuni din New South Wales a constatat că dispozitivele de urmărire precum AirTags de la Apple au devenit foarte populare în rândul infractorilor și al infractorilor care comit acte de violență domestică.

Potrivit TechSpot, o analiză a peste 5 000 de achiziții de dispozitive de urmărire în New South Wales a arătat că 37% dintre acestea erau “cunoscute de poliția din NSW pentru comportament infracțional”. În plus, 25 % dintre clienți aveau antecedente de violență domestică și familială, 15 % erau implicați în infracțiuni grave și organizate, iar 6 % aveau alte antecedente penale.

Acest studiu evidențiază modul în care chiar și dispozitivele de urmărire, dacă sunt utilizate greșit, pot deveni instrumente periculoase în mâinile cui nu trebuie.

Sursa articolului aici.