Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Snapchat revoluționează realitatea augmentată cu ajutorul inteligenței artificiale

Snapchat revoluționează realitatea augmentată cu ajutorul inteligenței artif...

By aurora

Snapchat, populara platformă de partajare de conținuturi, face pași mari în domeniul inteligenței artificiale (AI) aplicate la realitatea augmentată (AR). Compania a dezvăluit recent un nou model de inteligență artificială integrat în dispozitiv, capabil să transforme mediul înconjurător al utilizatorilor cu efecte AR uimitoare. Această tehnologie inovatoare va deschide noi posibilități pentru creatorii de conținut, permițându-le acestora să transforme simple indicații textuale în lentile AR personalizate și unice.

Previzualizarea noii tehnologii AI de la Snapchat

În timpul unei prezentări recente, Snapchat a oferit o privire anticipată asupra viitoarei sale tehnologii de inteligență artificială în dispozitiv. Acest model revoluționar va fi capabil să analizeze mediul înconjurător al utilizatorului și să aplice efecte AR dinamice și personalizate în timp real. Așa cum a fost demonstrat într-un GIF, sistemul poate transforma hainele și fundalul unei persoane pe baza unei indicații textuale, cum ar fi “filme SF din anii 1950”.

Impactul asupra creatorilor de conținut

Noua tehnologie AI de la Snapchat va avea un impact semnificativ asupra creatorilor de conținut AR. Până la sfârșitul acestui an, creatorii vor putea începe să dezvolte lentile personalizate folosind acest nou model. Acest lucru va deschide calea pentru experiențe AR complet unice și uimitoare, pe care utilizatorii vor putea să le încerce și să le împărtășească cu prietenii lor.

Instrumente de inteligență artificială pentru creatorii de conținut

În plus față de modelul AI din dispozitiv, Snapchat introduce, de asemenea, o suită de noi instrumente AI pentru a simplifica crearea de efecte AR personalizate. Aceste instrumente includ:

  • Efecte faciale: creatorii pot scrie un prompt sau pot încărca o imagine pentru a genera o lentilă care transformă complet fața utilizatorului.
  • Transformarerealistă: un instrument numit “Immersive ML” aplică o “transformare realistă în timp real pe fața, corpul și mediul utilizatorului”.
  • Generarea de active 3D: instrumentele permit creatorilor să genereze active 3D din instrucțiuni textuale sau imagini, precum și să creeze măști faciale, texturi și chiar capete de personaje 3D care reproduc expresiile utilizatorului.

Evoluția inteligenței artificiale pe Snapchat

În ultimii ani, Snapchat a introdus mai multe funcții bazate pe AI, cum ar fi posibilitatea ca abonații să trimită prietenilor lor instantanee generate de AI. Anul trecut, platforma a lansat, de asemenea, un chatbot AI inspirat de ChatGPT, disponibil pentru toți utilizatorii.

Implicații și perspective de viitor

Introducerea acestor noi tehnologii de inteligență artificială pe Snapchat deschide calea pentru numeroase posibilități pentru utilizatori și creatori de conținut. Efectele AR personalizate bazate pe indicații textuale ar putea da naștere unor aspecte și experiențe complet noi, stimulând imaginația și creativitatea utilizatorilor.

În plus, instrumentele de inteligență artificială pentru crearea de conținut AR ar putea simplifica foarte mult procesul de dezvoltare, permițând tot mai multor creatori să dea viață unor experiențe AR inovatoare și de înaltă calitate.

Rolul IA în evoluția realității augmentate

IA joacă un rol din ce în ce mai important în evoluția realității augmentate, permițând experiențe mai imersive, mai personalizate și mai accesibile. Prin intermediul modelelor avansate de inteligență artificială și al instrumentelor de creație ușor de utilizat, platforme precum Snapchat redefinesc limitele a ceea ce este posibil cu AR.

Provocări și considerații etice

În timp ce IA deschide noi posibilități pentru realitatea augmentată, este important să se ia în considerare și provocările și implicațiile etice asociate cu aceste tehnologii. Aspecte precum confidențialitatea, autenticitatea conținutului și impactul asupra sănătății mintale a utilizatorilor vor trebui evaluate și gestionate cu atenție.

Viitorul realității augmentate bazate pe inteligență artificială

Integrarea inteligenței artificiale în realitatea augmentată este doar începutul unei revoluții tehnologice care va transforma profund modul în care interacționăm cu mediul nostru digital. Pe măsură ce Snapchat explorează aceste frontiere, alte platforme și companii îi vor urma în curând, creând un viitor în care realitatea augmentată bazată pe AI va deveni din ce în ce mai omniprezentă și o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi.

Sursa articolului aici.