Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Ford și Tesla își unesc forțele: Superchargers sunt acum deschise pentru vehiculele Ford EV

Ford și Tesla își unesc forțele: Superchargers sunt acum deschise pentru vehiculele Ford EV

By aurora

În ultimul an, piața vehiculelor electrice a cunoscut o creștere semnificativă. Ford, unul dintre cei mai importanți producători de automobile, a anunțat o veste interesantă pentru clienții săi de vehicule electrice din SUA și Canada: aceștia vor putea utiliza de acum înainte Superchargers Tesla pentru a-și încărca rapid vehiculele. Acest parteneriat dintre Ford și Tesla reprezintă un pas important în direcția extinderii rețelei de încărcare a vehiculelor electrice și va face ca încărcarea să fie mai convenabilă și mai accesibilă pentru proprietarii de vehicule electrice Ford.

Vehiculele Ford EV și parteneriatul cu Tesla

Vestea despre posibilitatea ca proprietarii de Ford EV să folosească Superchargers de la Tesla a provocat un mare entuziasm în rândul comunității de pasionați de vehicule electrice. Ford a anunțat acest parteneriat ca parte a eforturilor sale de a oferi o rețea de încărcare mai mare și mai convenabilă pentru clienții săi de EV-uri. Având acces la rețeaua extinsă de Supercharger-uri de la Tesla, proprietarii de Ford EV se vor putea bucura de o încărcare mai rapidă și mai convenabilă în timpul călătoriilor lor.

Beneficii pentru proprietarii de Ford EV

Proprietarii de Ford EV vor avea numeroase beneficii ca urmare a acestui parteneriat cu Tesla. Unul dintre principalele beneficii este accesul la rețeaua Supercharger a Tesla, care oferă încărcare de mare viteză și autonomie mai mare pentru vehiculele electrice. Acest lucru înseamnă că proprietarii de Ford EV vor putea să își încarce mai repede vehiculele în timpul călătoriilor și să reducă timpii de așteptare. În plus, utilizarea Supercharger-urilor Tesla va fi gratuită pentru proprietarii de Ford EV până la 30 iunie 2024, ceea ce face ca utilizarea acestei rețele de încărcare să fie și mai convenabilă.

Cum se utilizează Superchargers Tesla cu vehiculele Ford EV

Pentru a utiliza Superchargers Tesla cu vehiculele Ford EV, proprietarii vor trebui să obțină un adaptor de încărcare rapidă compatibil cu Supercharger Tesla. În prezent, vehiculele Ford EV utilizează sistemul de încărcare CCS, astfel încât va fi necesar să se comande adaptorul de încărcare rapidă compatibil cu Tesla Supercharger (NACS). Ford oferă acest adaptor gratuit clienților noi și celor existenți în rețeaua de încărcare BlueOval până la 30 iunie 2024. Ulterior, adaptorul va costa 230 de dolari, inclusiv taxele estimate și costurile de transport. Începând cu 2025, vehiculele Ford EV vor fi echipate cu sistemul de încărcare NACS ca dotare standard.

Locația superîncărcătoarelor Tesla

Pentru a găsi Superchargers Tesla, posesorii de Ford EV vor putea utiliza aplicația FordPass, care va arăta locația Superchargers Tesla, împreună cu punctele de încărcare BlueOval. În plus, Tesla Superchargers va fi integrată și în aplicațiile de navigație precum Apple Maps și Google Maps, ceea ce va facilita planificarea călătoriilor și găsirea punctelor de încărcare.

Gestionarea plăților și a încărcărilor

În ceea ce privește gestionarea plăților și a încărcării, proprietarii de Ford EV vor putea utilizaaplicațiaFordPass șiaplicația Charge Assist de pe ecranul tactil al vehiculului. Acest lucru înseamnă că clienții nu trebuie decât să conecteze vehiculul la Supercharger-ul Tesla și încărcarea va începe automat, costurile fiind gestionate prin intermediul aplicației FordPass. Este important de reținut că este necesară apartenența la rețeaua de încărcare BlueOval a Ford pentru a utiliza Supercharger-urile Tesla.

Importanța extinderii rețelei de încărcare

Extinderea rețelei de încărcare pentru vehiculele electrice este un pas crucial în accelerarea tranziției către mobilitatea electrică. Unul dintre principalele obstacole în calea adoptării vehiculelor electrice este lipsa unei infrastructuri de încărcare accesibile și la prețuri accesibile. Parteneriatul dintre Ford și Tesla pentru utilizarea Superchargers Tesla de către vehiculele Ford EV contribuie la depășirea acestei bariere, oferind proprietarilor de vehicule electrice Ford EV o mai mare ușurință de încărcare de-a lungul rutelor lor de călătorie.

Impactul asupra proprietarilor de vehicule Tesla

Acest parteneriat între Ford și Tesla pentru utilizarea Superchargers Tesla de către vehiculele Ford EV va avea, de asemenea, un impact asupra proprietarilor de Tesla. Odată cu deschiderea rețelei Supercharger a Tesla pentru alte mărci de automobile, proprietarii de Tesla ar putea experimenta o concurență sporită pentru utilizarea Supercharger. Cu toate acestea, rețeaua extinsă Supercharger a Tesla, care depășește 15 000 de puncte de încărcare, continuă să ofere o infrastructură de încărcare solidă și pentru proprietarii de Tesla.