Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

OpenAI înființează un comitet de securitate în timp ce începe antrenarea ultimului său model de inteligență artificială

OpenAI înființează un comitet de securitate în timp ce începe antrenarea ultimului său model de inteligență artificială

By aurora

Lumea inteligenței artificiale (AI) este în continuă evoluție, iar companiile de pionierat, precum OpenAI, depășesc în mod constant limitele acestei tehnologii revoluționare. Într-o evoluție recentă semnificativă, OpenAI a anunțat înființarea unui nou Comitet de siguranță și securitate, care va avea sarcina de a consilia consiliul de administrație cu privire la “deciziile critice de siguranță și securitate” pentru proiectele și operațiunile sale. Această mișcare intervine într-un moment în care se discută tot mai mult despre securitatea IA, unii experți exprimându-și îngrijorarea cu privire la faptul că societatea acordă prioritate produselor “strălucitoare” în detrimentul securității.

Formarea noului comitet de securitate OpenAI

Comitetul de securitate al OpenAI este alcătuit din mai mulți directori și experți interni, printre care se numără directorul general Sam Altman, președintele Bret Taylor și patru experți tehnici și politici din cadrul companiei. Comitetul include, de asemenea, doi membri ai consiliului: Adam D’Angelo, CEO al Quora, și Nicole Seligman, fost consilier general al Sony.

Rolul și responsabilitățile Comitetului pentru securitate

Prima sarcină a comitetului va fi să evalueze și să dezvolte în continuare procesele de securitate și măsurile de protecție ale OpenAI, iar apoi să prezinte recomandările sale consiliului de administrație în termen de 90 de zile. De asemenea, compania a declarat că va face publice recomandările pe care le va adopta, “într-un mod compatibil cu siguranța și securitatea”.

Formarea modelului de inteligență artificială de generație următoare al OpenAI

Pe lângă înființarea Comitetului de securitate, OpenAI a anunțat, de asemenea, că a început recent antrenarea următorului său ‘model de frontieră’, care se așteaptă să depășească sistemul GPT-4 care stă la baza chatbot-ului său ChatGPT. Aceste modele de frontieră sunt cele mai puternice și mai moderne sisteme de inteligență artificială disponibile în prezent.

Provocările legate de securitatea IA și rolul OpenAI

Crearea Comitetului de securitate OpenAI vine într-un moment în care dezbaterea privind securitatea IA este mai aprinsă ca niciodată. Unii experți au criticat compania pentru că a prioritizat dezvoltarea de “produse strălucitoare” în detrimentul securității, un cercetător demisionând și exprimându-și îngrijorarea în legătură cu acest lucru. OpenAI a declarat că salută o ‘dezbatere robustă’ pe aceste probleme importante.

Angajamentul OpenAI față de securitatea și fiabilitatea IA

În ciuda criticilor, OpenAI a declarat că modelele sale de inteligență artificială sunt de ultimă generație în ceea ce privește capacitatea și securitatea. Compania speră că noul Comitet de securitate poate contribui la consolidarea în continuare a proceselor și a măsurilor de protecție, asigurându-se că AI-ul dezvoltat de OpenAI este sigur și fiabil.

Importanța transparenței și a colaborării în sectorul IA

În timp ce OpenAI depune eforturi pentru a îmbunătăți securitatea sistemelor sale de inteligență artificială, este esențial ca societatea să rămână transparentă și să colaboreze cu comunitatea mai largă de experți. Acest lucru va aborda în mod proactiv provocările și riscurile asociate cu dezvoltarea acestor tehnologii de ultimă generație.

Rolul crucial al guvernanței AI

Crearea Comitetului de securitate OpenAI subliniază importanța crucială a guvernanței AI. Pe măsură ce inovația tehnologică avansează într-un ritm amețitor, este esențial ca întreprinderile și autoritățile de reglementare să colaboreze pentru a se asigura că IA este dezvoltată și implementată într-un mod sigur și responsabil.

Impactul potențial al modelului de inteligență artificială de nouă generație al OpenAI

Noul model de inteligență artificială pe care OpenAI îl pregătește ar putea avea un impact semnificativ asupra industriei, depășind capacitățile sistemului GPT-4 din spatele ChatGPT. Cu toate acestea, este esențial ca societatea să abordeze în mod proactiv problemele de securitate și fiabilitate ale acestui sistem de ultimă generație.

Necesitatea unei abordări holistice a securității IA

În timp ce OpenAI se concentrează asupra securității următorului său model de IA, este important să recunoaștem că securitatea IA necesită o abordare holistică care să implice nu numai companiile, ci și autoritățile de reglementare, cercetătorii și societatea civilă în general.

Rolul cercetării și dezvoltării în securitatea IA

Pe lângă inițiativele de guvernanță, eforturile de cercetare și dezvoltare în curs de desfășurare vor fi esențiale pentru a se asigura că sistemele de inteligență artificială de generație viitoare sunt sigure și fiabile. Acest lucru va necesita o colaborare între companii, cadre universitare și alți experți în domeniu.

Necesitatea unui dialog deschis și transparent privind securitatea IA

În cele din urmă, este esențial ca dezbaterea privind securitatea IA să rămână deschisă și transparentă. Prin încurajarea unui dialog constructiv între toate părțile interesate, se pot dezvolta abordări mai eficiente pentru a aborda provocările și riscurile asociate cu aceste tehnologii de ultimă generație.

Sursa articolului aici.