Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Windows 11 dice addio a Steps Recorder

Windows 11 dice addio a Steps Recorder

By aurora

Odată cu recentul anunț al Microsoft referitor la actualizarea Windows 11, se confirmă faptul că firma renunță la Steps Recorder, cunoscut și sub numele de Problems Steps Recorder. Acest instrument, introdus pentru prima dată odată cu Windows 7, a fost utilizat pe scară largă pentru depanarea programelor prin înregistrarea pașilor necesari pentru a reproduce erorile întâlnite.

Cu toate acestea, deși unele persoane încă mai folosesc Steps Recorder ca un simplu înregistrator de ecran pentru Windows, Microsoft a decis să renunțe la suportul său. Într-o nouă actualizare pentru utilizatorii Canary, Microsoft a introdus discret o notificare care le reamintește utilizatorilor despre schimbarea care urmează să aibă loc.

Adio Steps Recorder: o alegere pentru a inova experiența Windows

Decizia de a elimina Steps Recorder face parte din eforturile Microsoft de a îmbunătăți și inova experiența Windows. În documentul oficial de asistență, compania explică faptul că, începând cu o versiune viitoare a Windows 11, lansată în 2024, Steps Recorder va include o nouă notificare care îi va îndruma pe utilizatori către alternative moderne.

Microsoft sugerează utilizarea unor instrumente precum Snipping Tool și Clipchamp. Cu Snipping Tool este posibilă capturarea și editarea ecranului, în timp ce Clipchamp este o aplicație bazată pe web pentru editare video. Alternativ, puteți utiliza bara de jocuri integrată, accesibilă prin combinația de taste Win + G.

Trecerea la instrumente moderne de înregistrare și editare a ecranului

Deși Snipping Tool și Game Bar sunt instrumente mai bune din punct de vedere al funcționalității, unele persoane preferă în continuare Steps Recorder pentru simplitatea sa. Cu toate acestea, este important să luați în considerare alternativele recomandate de Microsoft pentru a asigura o experiență mai avansată și mai bine susținută.

StepsRecorder (psr.exe) este localizat în folderul C:WindowsSystem32 și ați putea fi tentat să îl salvați manual. Cu toate acestea, este probabil ca extensia .exe să nu funcționeze corect, deoarece poate depinde de alte fișiere și componente integrate în sistemul de operare. Prin urmare, simpla copiere a fișierului .exe nu va asigura utilizarea continuă a Steps Recorder.

Microsoft a confirmat că Steps Recorder va continua să fie inclus în Windows 10 și că nu va fi adăugată nicio notificare de eliminare în vechiul sistem de operare.