Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Amazon concediază sute de angajați de la Prime Video și Amazon MGM Studios

Amazon concediază sute de angajați de la Prime Video și Amazon MGM Studios

By aurora

Amazon a anunțat că a concediat sute de angajați din mai multe domenii, inclusiv Prime Video și Amazon MGM Studios. Potrivit Variety, compania a luat această decizie pentru a economisi bani și pentru a se concentra mai mult pe inițiative de conținut și produse care au un impact mai mare.

O decizie dificilă

Directorul diviziei dedivertisment aAmazon, Mike Hopkins, a trimis un e-mail angajaților în care îi informa că au fost identificate oportunități de a reduce sau de a întrerupe investițiile în anumite domenii pentru a se concentra mai mult pe inițiative care au un impact semnificativ. Deși nu a oferit un număr exact, Hopkins a declarat că“câteva sutede angajați vor fi concediați. Angajații din SUA vor fi informați până la sfârșitul zilei, în timp ce angajații la nivel global vor primi vești până la sfârșitul săptămânii. Hopkins a mai scris că‘este dificil să ne luăm la revedere de la amazoanele talentate‘.

Amazon s-a angajat să ofere angajaților concediați pachete de beneficii care includ o plată de separare și sprijin în găsirea unui nou loc de muncă. În ciuda concedierilor, compania spune că va continua să investească în programare, marketing și produse.

O serie de disponibilizări

Amazon pare să fie într-o oarecarefreneziea concedierilor, în ciuda faptului că are peste 200 de milioane de abonați Prime. Recent, compania a făcut disponibilizări semnificative și la Twitch, cu o reducere de 35% a personalului serviciului. În luna noiembrie a anului trecut, aproape 200 de persoane au fost concediate de la divizia de jocuri a Amazon, împreună cu alte sute de persoane de la divizia Alexa. În luna ianuarie a anului trecut, Amazon a concediat până la 18.000 de persoane din diviziile de retail și de recrutare. În ciuda acestui fapt, compania a înregistrat profituri record în 2023.

Impactul disponibilizărilor

Concedierile de la Amazon Prime Video și Amazon MGM Studios vor avea cu siguranță un impact asupra operațiunilor și capacităților companiei. Odată cu pierderea a câteva sute de angajați, ar putea exista întârzieri în producția de conținut și în operațiunile zilnice. Cu toate acestea, Amazon a declarat că va continua să investească în programare, marketing și produse, ceea ce ar putea indica un angajament de a menține calitatea ofertelor sale în ciuda reducerilor.

Promisiunile Amazon

În pofida disponibilizărilor, Amazon a promis că va sprijini angajații afectați cu pachete de beneficii care includ o plată de separare și asistență în găsirea unui nou loc de muncă. Acest lucru demonstrează un angajament de a asigura un sprijin adecvat pentru angajații concediați în această fază de tranziție. În plus, compania a declarat că va continua să investească în programare, marketing și produse, ceea ce ar putea indica un angajament de a menține calitatea ofertei în ciuda reducerilor.

Concluzii

Amazon a anunțat concedierea a sute de angajați de la Prime Video și Amazon MGM Studios. Această decizie a fost luată pentru a se concentra mai mult pe inițiativele de conținut și produse care au un impact mai mare. În ciuda concedierilor, compania promite să îi sprijine pe angajații afectați cu pachete de beneficii și va continua să investească în programare, marketing și produse. Cu toate acestea, aceste concedieri vor avea cu siguranță un impact asupra operațiunilor și capacităților companiei.