Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Tânărul Berlusconi: o coproducție internațională pe Netflix

Tânărul Berlusconi: o coproducție internațională pe Netflix

By aurora

În ultimii ani, Netflix a produs și distribuit mai multe seriale documentare de mare succes. Una dintre viitoarele lansări este“The Young Berlusconi“, o coproducție internațională despre ascensiunea spre succes a cunoscutului politician italian și despre isprăvile sale în televiziune. Această serie documentară în trei părți, produsă de B&B Film în colaborare cu Gebreuder Beetz Filmproduktion și ZDF Arte, va fi disponibilă pentru streaming pe Netflix începând cu 11 aprilie.

O reconstrucție critică a figurii lui Berlusconi

Spre deosebire de o simplă hagiografie, “Tânărul Berlusconi” oferă o reconstrucție critică, dar fără a judeca, a parcursului lui Silvio Berlusconi până la succes. Serialul se concentrează pe primele sale experiențe antreprenoriale, de la inventarea televiziunii comerciale în anii 1970 până la alegerile generale din 1994. În această perioadă, Berlusconi a avut un impact semnificativ asupra televiziunii italiene, redefinind regulile acestui mediu și influențând politica națională.

Crearea Milan 2 și succesul televiziunii

Unul dintre punctele centrale ale serialului este crearea Milano 2, un cartier rezidențial proiectat de Berlusconi în anii 1970. Acest proiect a marcat începutul succesului său antreprenorial și prima introducere a cablurilor coaxiale în Italia. Datorită acestei inovații, Berlusconi a lansat TeleMilanoCavo, un serviciu de televiziune pentru locuitorii din Milano 2. Acesta a fost fundamentul din care s-a născut imperiul său de televiziune, depășind monopolul Rai și ajungând la o audiență largă în întreaga Italie.

Impactul televiziunii lui Berlusconi asupra imaginației naționale

Pe lângă succesul său antreprenorial, contribuția lui Berlusconi la televiziunea italiană a redefinit imaginarul național. Prin intermediul rețelelor sale de televiziune, Berlusconi a introdus noi genuri și formate, cum ar fi telejurnalele, telenovelele, telenovelele, telenovelele, telefilmele americane și desenele animate japoneze. Aceste conținuturi au distrat publicul italian și au contribuit la crearea unui nou imaginar național. Comunicarea lui Berlusconi a influențat, de asemenea, publicul electoral, deschizând calea politicii.

Structura narativă a filmului “Tânărul Berlusconi

Serialul documentar “Tânărul Berlusconi” este dezvoltat fără a utiliza o voce narativă tradițională. În schimb, se folosește de o distribuție selectată de martori, printre care Marcello Dell’Utri, Achille Occhetto și Jack Lang, care împărtășesc anecdote și confidențe inedite. În plus, seria include materiale de arhivă parțial inedite sau rare, care îmbogățesc narațiunea și oferă o perspectivă unică asupra evenimentelor.

Producția serialului “Tânărul Berlusconi

Producția “Tânărul Berlusconi” a fost realizată de B&B Film, o companie de producție cunoscută pentru docuseriile sale de succes. Serialul a fost produs în colaborare cu Gebreuder Beetz Filmproduktion și ZDF Arte. Raffaele Brunetti și Christian Beetz sunt producătorii serialului, în timp ce Matteo Billi și Piergiorgio Curzi sunt scenariștii. Serialul este format din trei episoade regizate de Simone Manetti și a fost finanțat, de asemenea, de Regiunea Lazio, de Programul Media Europa Creativă și de MiC Tax Credit.

Unde puteți vedea “Tânărul Berlusconi

Docuseria “The Young Berlusconi” va fi disponibilă pentru streaming pe Netflix începând cu 11 aprilie. Abonații la acest serviciu se vor putea bucura de această coproducție internațională care oferă o privire aprofundată asupra vieții și carierei lui Silvio Berlusconi, una dintre cele mai controversate și influente figuri din politica italiană contemporană.

Sursa articolului aici.