Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Un iPad Pro cu ecran OLED și primul iPad Air cu ecran mare vor sosi în luna mai

Un iPad Pro cu ecran OLED și primul iPad Air cu ecran mare vor sosi în luna mai

By aurora

Potrivit Bloomberg, Apple va lansa în sfârșit noi iPad-uri la începutul lunii mai. Printre modelele așteptate se numără un nou iPad Pro cu ecran OLED și un iPad Air mai rapid, care va include pentru prima dată un model de 12,9 inchi. Detalii despre aceste noi iPad-uri au circulat în zvonuri încă de anul trecut.

Noul iPad Pro cu ecran OLED și cip M3

Noile modele iPad Pro vor include, potrivit surselor, ecrane OLED care vor oferi negri mai profunzi și culori mai bogate. În plus, acestea vor dispune de noul cip M3, prezent deja pe mai multe Mac-uri. Este de așteptat ca aceste noi tablete să fie lansate împreună cu un Apple Pencil reproiectat și o tastatură Magic Keyboard. Aceasta din urmă, cu excepția unei noi opțiuni albe, a rămas neschimbată de patru ani.

Noul iPad Air cu procesor M2

În ceea ce privește iPad Air, se așteaptă ca acesta să fie echipat cu un nou procesor. Bloomberg nu a precizat care va fi acesta, dar având în vedere că modelul actual folosește cipul M1 și că Apple va dori probabil să rezerve cipul M3 pentru iPad Pro, mai scump, se pare că cipul M2 este cel mai sigur pariu. Opțiunea cu ecran de 12,9 inci va marca prima dată când linia iPad Air va oferi un ecran mai mare de 10,9 inci. Deși Apple va percepe un preț mai mare pentru acest model decât pentru fratele său mai mic, care este așteptat să fie lansat în aceeași perioadă, aceasta ar putea fi cea mai ieftină opțiune pentru un ecran mare de iPad.

Lansare întârziată pentru a perfecționa software-ul

Mark Gurman de la Bloomberg declarase la începutul acestei luni că noile tablete vor fi lansate împreună cu MacBook Air cu cip M3, însă laptopul a ajuns pe piață fără iPad. Gurman relatează acum că programul de lansare al Apple a fost amânat pentru a perfecționa software-ul dispozitivelor și pentru a rezolva problemele legate de “noile tehnici complexe de fabricație” pe care acestea le necesită.

Concluzii

În concluzie, Apple va lansa noi iPad-uri în luna mai, inclusiv un iPad Pro cu ecran OLED și un iPad Air mai rapid. Aceste noi modele vor oferi îmbunătățiri semnificative față de versiunile anterioare și vor fi însoțite de accesorii reproiectate, cum ar fi Apple Pencil și Magic Keyboard. În ciuda unei lansări întârziate, Apple lucrează din greu pentru a perfecționa software-ul dispozitivelor și pentru a asigura o experiență optimă pentru utilizatori. Fanii Apple abia așteaptă să descopere toate noile caracteristici ale acestor noi iPad-uri.

Sursa articolului aici.