Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Tennessee este pionier în protejarea muzicienilor de IA

Tennessee este pionier în protejarea muzicienilor de IA

By aurora

Inteligența artificială revoluționează modul în care este creată și distribuită muzica. În timp ce această inovație tehnologică oferă numeroase avantaje, ea ridică, de asemenea, mai multe probleme pentru muzicieni, în special în ceea ce privește protecția drepturilor și protejarea creativității lor. Într-un efort de a răspunde acestor preocupări, statul Tennessee a devenit primul din SUA care a introdus o lege care îi protejează pe muzicieni împotriva utilizării neautorizate a inteligenței artificiale în muzica lor.

Introducerea legii în Tennessee

La 5 mai 2021, guvernatorul statului Tennessee a semnatLegea privind modernizarea muzicii, care a intrat imediat în vigoare. Această lege de pionierat a fost concepută pentru a se asigura că muzicienii au control asupra operelor lor, împiedicând utilizarea neautorizată a IA pentru a crea muzică similară sau pentru a le imita stilul.

Protejarea drepturilor muzicienilor

Legea din Tennessee oferă o serie de protecții specifice pentru muzicieni. Aceste protecții includ:

  1. Dreptul la control: Muzicienii au dreptul de a decide dacă muzica lor poate fi utilizată sau modificată deAI. Legea le acordă controlul deplin asupra deciziilor privind crearea și utilizarea operelor muzicale bazate pe IA.
  2. Recunoașterea autorului: Legea impune IA să producă muzică bazată pe lucrări preexistente, atribuind corect creditul autorului original. Acest lucru este esențial pentru a se asigura că muzicienii primesc creditul corespunzător pentru creațiile lor.
  3. Interzicerea plagiatului: Legea interzice utilizarea IA pentru a crea muzică care imită sau copiază lucrările unui muzician fără acordul acestuia. Acest lucru îi protejează pe muzicieni de o posibilă încălcare a drepturilor de autor și de pierderea oportunităților de venituri.

Impactul asupra industriei muzicale

Introducerea acestei legi în Tennessee are un impact semnificativ asupra industriei muzicale. În primul rând, ea oferă o mai mare protecție pentru muzicieni și pentru drepturile lor de autor, permițându-le acestora să păstreze controlul asupra muzicii lor și să beneficieze de veniturile obținute din creațiile lor.

În plus, această lege promovează inovarea și creativitatea în industria muzicală. Artiștii pot experimenta cuinteligența artificială în crearea de muzică nouă, știind că drepturile lor vor fi protejate și că creativitatea lor va fi recunoscută.

Recunoașterea națională

Legea din Tennessee a fost primită cu entuziasm la nivel național. Alte state americane au în vedere adoptarea unor legi similare pentru a proteja drepturile muzicienilor. Această recunoaștere la nivel național este un pas important pentru a asigura o mai mare protecție a drepturilor muzicienilor în întreaga țară.