Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Windows 11 dezvăluie actualizarea obligatorie a Outlook web

Windows 11 dezvăluie actualizarea obligatorie a Outlook web

By aurora

Windows 11 introduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri, inclusiv o actualizare forțată aaplicației Mail la aplicația web Outlook. Această mișcare a Microsoft are ca scop să împingă toți utilizatorii să utilizeze noul Outlook cât mai curând posibil. Actualizarea a fost lansată la începutul lunii martie și afectează doar aplicațiile Mail și Calendar din Windows 10.

Actualizarea forțată a aplicației Mail

Atunci când deschideți aplicația Mail, apare o fereastră pop-up care vă informează despre actualizările aplicației și despreintroducerea noului Outlook. Cu toate acestea, noul Outlook se deschide atât de repede încât este posibil să nu aveți timp să citiți avertismentul. Acest lucru face parte din eforturile Microsoft de a împinge rapid utilizatorii să renunțe la vechile aplicații Mail și Calendar în favoarea noului Outlook, dar procesul de migrare poate fi confuz pentru unele persoane.

Fereastra pop-up, care a dispărut înainte de a putea citi textul, îmi oferea două butoane: unul pentru a încerca imediat noul Outlook și altul pentru a păstra aplicația existentă pentru moment, în cazul în care nu se dorește să se facă trecerea. Cu toate acestea, înainte de a putea alege să continui să folosesc aplicația existentă, Microsoft a închis aplicația Mail și a deschis noul Outlook.

Avertismentul din fereastra pop-up a specificat clar: “Dataviitoare când veți porni Mail sau Calendar, veți fi redirecționat către Outlook. Puteți reveni la Mail și Calendar făcând clic pe butonul din dreapta sus a ecranului“. Nu există opțiunea de a face clic pe “Nu acum”, deoarece Microsoft începe automat să treacă la noul Outlook. Cu toate acestea, fereastra pop-up ne reamintește că putem reveni oricând la modul anterior, făcând clic pe un mic comutator din colțul de sus.

Procesul de migrare

După efectuarea schimbării, va apărea un ecran care indică “trecerea la noul Outlook” și aplicația web pentru noul Outlook va fi descărcată din Microsoft Store. Va dura un minut sau două pentru a finaliza procesul de migrare și va fi afișată versiunea web a noului Outlook. Veți avea apoi opțiunea de a reveni la aplicația Mail.

Experiența noului Outlook

În cele din urmă, veți putea utiliza experiența web Outlook, care include reclame pentru utilizatorii care nu sunt abonați la Microsoft 365. Pe de altă parte, aplicația Mail UWP nu afișează reclame.

Puteți restabili aplicațiile Mail și Calendar selectând comutatorul de lângă noul Outlook, dar nu vă recomand să dezinstalați aplicația web. Dacă deschideți aplicația Mail după ce ați eliminat Outlook Web, vi se va cere să migrați din nou la noul Outlook, iar întregul proces se va repeta în buclă, dacă nu alegeți să păstrați ambele aplicații.

Schimbul este o opțiune temporară pentru cei care ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a se obișnui cu noua experiență Outlook. Microsoft nu intenționează să lase opțiunea de a evita utilizarea aplicației web Outlook.

Suport viitor pentru Outlook

Dacă folosiți Outlook Classic, nu veți fi obligat să faceți upgrade la noul Outlook. Microsoft nu intenționează să grăbească lucrurile și plănuiește să ofere suport pentru clientul Win32 până în 2029.