Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Google își aduce în sfârșit AI Gemini pe modelul standard Pixel 8

Google își aduce în sfârșit AI Gemini pe modelul standard Pixel 8

By aurora

Google a confirmat, în sfârșit, că va aduce inteligența artificială Gemini, noul model de limbaj dezvoltat de companie, și pe dispozitivele Pixel 8 standard. Acest anunț vine după lansarea cu succes a Gemini pe versiunea Pro a Pixel 8 anul trecut și pe Samsung Galaxy S24 în ianuarie.

Caracteristicile dispozitivului Pixel 8 standard

Pixel 8 standard dispune de același procesor proprietar Tensor G3 ca și modelul Pro, conceput pentru a accelera performanța AI. Prin urmare, experiența generală ar trebui să fie similară pe ambele dispozitive. Cu toate acestea, Google a anunțat că Gemini va fi disponibil doar ca o previzualizare pentru dezvoltatori în următoarea actualizare Pixel Feature Drop. Compania dorește să adune feedback și să se asigure că totul funcționează corect pe acest telefon puțin mai puțin puternic.

Inițial, Google declarase că Pixel 8 nu va putea gestionainteligența artificială Gemini pe dispozitiv din cauza“limitărilor hardware“, deși are același procesor ca și modelul Pro. Principala diferență între cele două telefoane estealocarea de memorie RAM, care nu pare a fi un obstacol insurmontabil pentru rularea AI on-device. În mod evident, Google s-a gândit puțin la această chestiune și s-a răzgândit.

Gemini Nano și funcționalitatea sa

Gemini Nano, o versiune a modelului Gemini concepută pentru a rula local pe dispozitive personale, va fi integrată în Pixel 8 standard. Acest lucru va permite ca două caracteristici existente să profite de capacitățile Gemini Nano.

Aplicația Recorder va primi o funcție de rezumat îmbunătățită de la Gemini, care va rula local pe dispozitiv. În prezent, această funcție necesită o conexiune la rețea pentru a procesa datele. Cu integrarea Gemini Nano, datele nu mai trebuie să fie trimise către un server extern. Această funcționalitate permite crearea de rezumate ale conversațiilor înregistrate.

În plus, Gemini Nano va fi utilizat pentru a îmbunătăți funcționalitatea de răspuns inteligent a Gboard. Acest software sugerează răspunsuri la mesaje și este capabil să înțeleagă contextul conversațiilor. Inițial, această funcție era disponibilă doar pe WhatsApp, dar recent a fost extinsă și la Line și KakaoTalk. Google promite că“alte servicii de mesagerie” vor susține această funcție în lunile următoare. Este surprinzător faptul că Google Messages nu este unul dintre primii care au adoptat această platformă. Gemini Nano este folosit pentru a alimenta Magic Compose pe Pixel 8 Pro și Samsung S24 pe dispozitiv, dar Google nu a anunțat încă dacă această funcție specială va fi disponibilă pe Pixel 8 standard.

Gemini și colaborarea cu Apple

Recent, Gemini a primit multă atenție și în afara lumii Android. Există zvonuri conform cărora Apple este în discuții pentru a aduceAI-ul Google pe iPhone-urile sale. Această potențială colaborare între cei doi giganți tehnologici ar fi un eveniment semnificativ în industrie. Cu toate acestea, Gemini a fost criticat pentru că a generat imagini istorice extrem de inexacte. Funcția de generare a imaginilor este încă în așteptare până când compania rezolvă aceste probleme.

Concluzii

Odată cu anunțul Google de a aduce Gemini AI pe modelul standard Pixel 8, utilizatorii acestui telefon vor beneficia de funcțiile avansate oferite de această inteligență artificială puternică. Integrarea Gemini Nano va permite o utilizare mai eficientă a aplicației Recorder și a funcțiilor de răspuns inteligent din Gboard. În plus, posibila colaborare dintre Google și Apple pentru a aduce Gemini pe dispozitivele iPhone ar putea deschide noi perspective în domeniul inteligenței artificiale mobile.

În timp ce Gemini continuă să evolueze, este important să nu uităm că AI nu este imună la erori. Criticile aduse lui Gemini în ceea ce privește generarea de imagini istorice inexacte arată că încă mai este loc de îmbunătățiri. Cu toate acestea, introducerea acestei tehnologii pe tot mai multe dispozitive ne împinge spre un viitor în care inteligența artificială va fi din ce în ce mai integrată în viața noastră de zi cu zi.

Sursa articolului aici.