Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Apple își consolidează fondul de talente în domeniul inteligenței artificiale prin angajarea de la Google

Apple își consolidează fondul de talente în domeniul inteligenței artificiale prin angajarea de la Google

By aurora

Apple a adoptat recent o strategie ambițioasă pentru a-și spori capacitățile de inteligență artificială (AI). Potrivit unui raport publicat de Financial Times, compania a recrutat zeci de experți în inteligență artificială de la Google. Această mișcare face parte dintr-un efort mai amplu al Apple de a-și extinde operațiunile de AI și de învățare automată.

Extinderea echipei de inteligență artificială a Apple

Raportul Financial Times a arătat că Apple a angajat cel puțin trei duzini de specialiști în inteligență artificială de la Google. Cea mai mare parte a echipei de AI a Apple își desfășoară activitatea în California și Seattle, dar compania a extins, de asemenea, o bază importantă în Zurich, Elveția. Apple a deschis un laborator de cercetare numit“Vision Lab” în orașul elvețian după ce a achiziționat două start-up-uri locale de AI: FaceShift, specializată în realitate virtuală, și Fashwell, specializată în recunoașterea imaginilor.

Strategia Apple în materie de inteligență artificială

Apple a menținut o abordare discretă a strategiei sale privind IA, păstrând un profil scăzut în comparație cu alte companii mari de tehnologie care au lansat produse bazate pe IA. În ciuda acestui fapt, Apple s-a dovedit a fi un jucător important în sectorul IA, după cum o demonstrează dezvoltarea recentă a unui sistem numit ReALM ( Reference Resolution as Language Modeling). Acest sistem simplifică procesul complex de interpretare a referințelor ambigue și a indiciilor contextuale, îmbunătățind interacțiunile cu asistenții vocali și putând redefini peisajul comercial.

Impactul inteligenței artificiale asupra interacțiunilor cu clienții

Utilizarea sistemelor de inteligență artificială poate îmbunătăți experiența clienților, dar numai dacă este implementată corect. Potrivit lui Dan Faggella, un cercetător în domeniul inteligenței artificiale intervievat de PYMNTS, chatbots care nu reușesc să satisfacă solicitările clienților îi pot face pe aceștia să fie frustrați. Cu toate acestea, dacă sistemele de inteligență artificială sunt capabile să se ocupe cu amabilitate și curtoazie de cele mai simple și mai rapide întrebări, acest lucru s-ar putea traduce în loialitate și vânzări. Prin urmare, investiția Apple în consolidarea echipei sale de AI ar putea duce la îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește interacțiunea cu clienții și succesul general al afacerii.

Concurența cu Google

Măsura luată de Apple de a recruta experți în inteligență artificială de la Google demonstrează concurența tot mai mare dintre aceste două companii în domeniul inteligenței artificiale. Google este considerat de mult timp unul dintre liderii în domeniu și a investit masiv în dezvoltarea tehnologiilor avansate de inteligență artificială. Cu toate acestea, abordarea discretă a Apple ar putea ascunde evoluții importante în domeniul IA pe care compania le-ar putea dezvălui în viitor.

Concluzii

Achiziția de talente în domeniul IA de către Apple este un semn clar al angajamentului său față de acest sector și al hotărârii sale de a concura cu companii precum Google. Creșterea echipei de inteligență artificială a Apple ar putea duce la evoluții semnificative în domeniul inteligenței artificiale și ar putea avea un impact major asupra interacțiunilor cu clienții Apple și asupra strategiei generale de afaceri a companiei. Va fi interesant de văzut cum își va folosi compania noile talente pentru a inova și a dezvolta noi soluții de inteligență artificială în viitorul apropiat.

Sursa articolului aici.