Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Microsoft integrează ChatGPT în Notepad în Windows 11

Microsoft integrează ChatGPT în Notepad în Windows 11

By aurora

Pe măsură ce se apropie lansarea Windows 11, Microsoft continuă să ne surprindă cu noi caracteristici inovatoare. Pe lângă suportul pentruinteligența artificială în Paint, Notepad se alătură acum și familiei de instrumente de inteligență artificială a Microsoft, numită“Copilot“.

O actualizare recentă a dezvăluit că Microsoft testează o nouă funcție numită‘Cocreator‘, alimentată de ChatGPT-4, în aplicația Notepad pentru Windows 11. Această nouă funcție ar putea permite utilizatorilor să genereze conținut unic și original direct în cadrul aplicației, profitând de capacitățile AI.

Caracteristicile aplicației Cocreator din Notepad

Descoperirea unor fișiere din folderul aplicației Notepad a dezvăluit câteva informații interesante despre funcția Cocreator. Fișierele, denumite cu prefixe precum “CoWriterCreditLimitDialog”, “CoWriterDropDownButton” și “CoWriterWaitlistDialog”, par să indice diverse elemente de interfață cu utilizatorul și casete de dialog care ar putea face parte din noua funcție. De exemplu, trimiterea la “CreditLimitDialog” sugerează că Notepad ar putea limita utilizarea AI prin intermediul unui sistem de “credite”, oferind, eventual, un model de utilizare bazat pe cote.

Inițial, utilizatorii ar primi “boost-uri” sau credite pentru crearea de conținut original folosind Notepad. Aceste “boost-uri” ar putea fi utilizate în funcție de numărul de cuvinte. Cu toate acestea, chiar și după utilizarea stimulentelor inițiale, utilizatorii vor putea în continuare să genereze conținut folosind AI Cocreator în Notepad, deși timpul de generare ar putea fi mai lent decât de obicei.

Interfața de utilizator Cocreator în Notepad

Descoperirea fișierelor de referință a dezvăluit, de asemenea, unele informații despre interfața de utilizator a Cocreator în Notepad. De exemplu, se pare că utilizatorii vor putea deschide panoul Cocreator în partea dreaptă a aplicației prin intermediul unui buton derulant numit “CoWriterDropDownButton”. În plus, se preconizează că va fi prezent un buton numit “CoWriterInfoButton”, care va oferi informații suplimentare privind utilizarea Cocreator, funcționalitatea acestuia și, probabil, instrucțiuni de utilizare și informații de depanare.

Posibile implementări ale Notepad AI în Windows 11

O imagine promoțională inclusă în actualizarea aplicației Notepad oferă o idee despre modul în care utilizatorii vor putea interacționa cuAI. Interfața pare similară cu cea a funcționalității de scriere AI a Microsoft Edge. Utilizatorii vor putea alege din opțiuni precum “Lungime”, “Ton”, “Format” și “Instrucțiuni”, ceea ce sugerează că AI ar putea ajuta la editarea textului scris de utilizatori. În plus, AI-ul din Notepad va putea înțelege contextul documentului și va putea oferi sugestii relevante. De exemplu, dacă utilizatorul scrie un text istoric despre cucerirea romană a Marii Britanii, AI ar putea oferi sugestii specifice bazate pe acest context.

În interfața cu utilizatorul, există, de asemenea, un contor care indică “1 din 4”, ceea ce sugerează că ar putea fi disponibile mai multe sugestii pentru textul selectat, iar utilizatorii vor putea să le parcurgă. În plus, prezența unei pictograme cu degetul mare în sus și a unui contor lângă aceasta sugerează că utilizatorii vor putea oferi feedback cu privire la sugestiile AI. Acest feedback ar putea ajuta sistemul să învețe și să se îmbunătățească în timp.

Etapele următoare pentru Notepad AI în Windows 11

Potrivit rapoartelor, funcționalitatea AI a Notepad ar putea fi pusă la dispoziția tesatorilor în zilele următoare. Cu toate acestea, ar putea exista o listă de așteptare, posibil din cauza unei lansări graduale sau a unui acces limitat în timpul unei perioade inițiale de testare beta.

Microsoft pare să dorească să aducăAI Copilot peste tot, chiar și în aplicații renumite pentru simplitatea lor, precum Notepad și Paint. Această integrare a AI în Notepad ar putea oferi utilizatorilor o modalitate mai eficientă și mai creativă de a genera conținut original direct în cadrul aplicației.