Tehnologie, tendințe pe internet, jocuri video, big data

Sony prezintă Afeela EV cu control DualSense PlayStation

Sony prezintă Afeela EV cu control DualSense PlayStation

By aurora

Sony face valuri la CES din Las Vegas de câțiva ani, datorită parteneriatului cu Honda și a prezentării conceptului EV numit Afeela. Deși încă nu a fost dezvăluit dacă și când această mașină va deveni realitate, Sony a găsit o modalitate amuzantă de a prezenta cea mai recentă versiune a vehiculului: a condus-o pe scenă la CES 2024 folosind un controler PlayStation DualSense. Acesta a fost cu siguranță mai degrabă un truc amuzant decât un test al unui vehicul controlat de PlayStation, dar la CES, spectacolul este cel care contează.

Afeela EV de la Sony

Afeela EV este un concept car rezultat în urma unei colaborări între Sony și Honda. Acest vehicul electric reprezintă o inovație în industria auto, combinând tehnologia avansată a Sony cu expertiza Honda în producția de vehicule. În ciuda lipsei de informații detaliate privind comercializarea Afeela, mașina a stârnit mult interes în rândul pasionaților de automobile.

Conducerea cu PlayStation DualSense

În timpul prezentării CES 2024, Sony a decis să uimească publicul conducând Afeela EV pe scenă cu ajutorul unui controler PlayStation DualSense. Acest gest a fost o modalitate amuzantă de a arăta versatilitatea și puterea controlerului, dar nu este un indiciu al unui vehicul controlat de PlayStation care va fi comercializat în viitor.

Experiență de conducere inteligentă datorită inteligenței artificiale

Pe lângă prezentarea Afeela EV, Sony a invitat Microsoft pe scena de la CES pentru a discuta despre evoluția experienței de condus datorităinteligenței artificiale. Obiectivul este de a face experiența de conducere mai inteligentă și mai personalizată prin utilizarea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți conectivitatea, confortul și siguranța în interiorul vehiculului.

Tehnologii avansate pentru experiența de conducere

Utilizareainteligenței artificiale în cadrul vehiculelor oferă numeroase posibilități de îmbunătățire a experienței de conducere. Sony a dezvoltat tehnologii avansate pentru a face vehiculele mai inteligente și mai conectate. Aceste tehnologii includ recunoașterea vocală, controlul prin gesturi și asistența șoferului. Datorită acestor inovații, șoferii vor putea interacționa cu vehiculul într-un mod mai intuitiv și mai sigur.

Conectivitate avansată

Un alt domeniu în careinteligența artificială poate revoluționa experiența de conducere este conectivitatea. Vehiculele inteligente vor fi capabile să comunice cu alte vehicule și cu infrastructura rutieră pentru a îmbunătăți siguranța și eficiența traficului. În plus, șoferii vor putea accesa o gamă largă de servicii online, cum ar fi hărți actualizate în timp real, informații despre trafic și divertisment la bordul autovehiculului.

Confort și siguranță îmbunătățite

Inteligența artificială poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea confortului și a siguranței în interiorul vehiculului. Vehiculele inteligente vor fi capabile să monitorizeze în mod constant starea șoferului și a împrejurimilor, adaptând interiorul vehiculului pentru a asigura un confort maxim. În plus, AI poate oferi asistență la condus, detectând pericolele potențiale și alertând șoferul, dacă este necesar.